Wie mij een beetje kent weet dat ik regelmatig naar Barcelona terugkeer. Niet alleen voor vriendenbezoek maar ook om gewoon te genieten van de prachtige stad! We kennen allemaal de Sagrada Familia maar wat kun je nog meer doen in Barcelona?

Dit moet je zien in Barcelona!

Sagrada Familia

Het boegbeeld van de stad mag je natuurlijk niet overslaan. De Sagrada Familia is nog steeds niet af en is een bouwwerk van Gaudi. De bijzondere basiliek staat centraal in Barcelona en is zeker het bezoeken waard. Het gebouw is imposant en laat je eventjes stil worden.

Park Güell

In Barcelona is veel terug te vinden van Gaudi zo ook, Park Güell. Dit langgerekte stadspark is een mooi plek om een wandeling te maken. In het park is zoveel moois te zien dat je zeker genoeg tijd om nemen om hier rond te dwalen. Het is een bijzondere plek en je kunt hier ook hele gave foto’s maken doordat het er erg kleurrijk is.

De Ramblas

De bekendste en langste straat van Barcelona is natuurlijk de Ramblas. Je kunt over de boulevard heen lopen genieten van alles wat er gebeurt. Doordat de straat alleen toegankelijk is voor voetgangers kun je hier heerlijk rondstruinen en genieten van alle straatartiesten.

Montjuïc: kasteel en berg

In het zuidwesten van Barcelona vind je Montjuïc een mooie heuvel met daarop een kasteel. Je kunt hier makkelijk komen met het openbaar vervoer en even tot rust komen. De eerste drie must sees zijn midden in de stad en daarom erg populair onder de toeristen, Montjuïc is door zijn ligging een stuk rustiger.

La Barceloneta

Naast een mooi stadscentrum en buitenwijken heeft Barcelona ook een mooi strand. Het stad La Barceloneta is een plek waar je even kunt genieten van de Spaanse zon. Vanuit de stad is het strand makkelijk te bereiken en kun je hier makkelijk een middagje vertoeven en een beetje bruin worden.

 

Ben jij wel eens in Barcelona geweest? Heb jij nog andere must sees?