Puilt jouw sieradenkistje behoorlijk uit? Dan wordt het de hoogste tijd om op te ruimen. De kans is groot dat je besluit afstand te doen van een groot aantal sieraden. Sommige mensen gooien ringen, armbanden, horloges en oorbellen die ze nooit meer dragen klakkeloos weg. Zonde, want sieraden kunnen jou soms nog behoorlijk wat geld opleveren. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan wil je jouw sieraden mogelijk ook wel verkopen. Veel mensen weten alleen niet waar zij terecht kunnen. Daarom vertellen wij je hier waar je terecht kunt voor sieraden verkopen.

Juwelier

Wie aan sieraden denkt, denkt al snel aan een juwelier. Hier kun je inderdaad talloze armbanden, oorbellen, ringen en horloges kopen. Omdat het nu om verkoop gaat, denk je waarschijnlijk niet snel aan een juwelier. Toch zijn er genoeg juweliers die ook openstaan voor inkoop van sieraden. Zit er een juwelier bij jou om de hoek? Neem jouw sieraden hier dan eens mee naartoe. Als de het om sieraden van goud of zilver gaat, heeft een juwelier mogelijk interesse om ze over te nemen. Nadeel van verkopen aan een juwelier is dat je hier niet altijd een eerlijke prijs krijgt. De juwelier wil immers ook geld verdienen aan de sieraden die hij van jou koopt.

Internet

Zit er geen juwelier bij jou om de hoek en heb je geen zin om hiervoor naar een andere plaats af te reizen? Dan richt jij je waarschijnlijk al snel tot het internet. Wanneer je hier zoekt op ‘sieraden verkopen’ krijg je binnen de kortste keren een groot aantal resultaten. Sommige mensen richten zich tot de eerste beste website die zij tegenkomen. Dit is een optie, maar verstandig is het meestal niet. Waarom niet? Omdat je hier eigenlijk nooit een eerlijke prijs krijgt voor jouw sieraden. Dit is overigens altijd de vraag als je sieraden verkoopt via internet. Ondanks het grote aantal mogelijkheden heeft online sieraden verkopen niet de voorkeur.

Goudexpert

Als je gouden sieraden bezit, kun jij je het beste tot een goudexpert richten. Dit doe je vooral omdat je hier een eerlijke prijs voor jouw goud krijgt. Daarbij komt dat je het geld vaak direct (contant) krijgt uitbetaald. Extra bijkomstigheid is dat je zelf de waarde van jouw sieraad niet hoeft te bepalen. Wil je een gouden trouwring verkopen? Neem deze dan gewoon mee naar een goudexpert. De ring wordt dan ter plekke getaxeerd. Na zo’n taxatie doet de goudexpert jou een voorstel. Als dit voorstel jou aanstaat, kun je jouw trouwring direct verkopen.

Wie op het internet zoekt naar een goudexpert, komt ook partijen tegen die jou vragen jouw goud op te sturen. Dit raden wij jou ten zeerste af. Waarom? Omdat je niet weet wat er met jouw goud gebeurt. Het goud kan bijvoorbeeld zoekraken, maar je kunt er ook nooit meer iets van horen. Neem gouden sieraden daarom liever mee naar een goudexpert in de buurt. Hier houd je er zelf immers zicht op, zelfs tijdens de taxatie.

Sieraden verkopen? Hier kan je terecht