Nog steeds is de landelijke woonstijl helemaal hot. Wij snappen dat ook wel, want het ziet er zo gezellig uit, het kan soms heel luxe en tijdloos zijn. Wil je jouw woonstijl omgooien en ook voor een landelijke woonstijl gaan? Of heb je die stijl al deels in huis, maar ontbreekt er nog wat? Deze 5 favoriete interieur items mogen hierbij niet ontbreken!

1. Behang

Om ruimte te creëren en om die gezelligheid nog meer te benadrukken zie je vaak spiegels terug in landelijke woonstijlen. Maar heb je ook al eens gedacht aan een mooi Grijs behang? Grijs is een kleur die natuurlijk perfect matcht met een landelijke woonstijl. Wit staat hier bijvoorbeeld heel mooi bij, maar zwart kan het ook goed doen. Door te kiezen voor behang kun je je kamer in een keer een compleet andere look én je kunt natuurlijk eindeloos combineren.

2. Droogbloemen, takken en pampasgras

Bij een landelijke woonstijl zie je vaak droogbloemen terug. Niet het kleurrijke geheel, maar echt de natuurlijke gedroogde kleuren. Bijvoorbeeld bruine en beige kleuren. Denk bijvoorbeeld aan pampagras. Het ziet er gezellig en huiselijk uit en is tevens een tikkeltje modern. Combineer het met een nieuw grijs   Design behang met bijvoorbeeld een botanische print en je hebt een geweldig stukje muur gemaakt!

3. In kannen en kruiken

Kannen, kruiken en stenen vazen…het schreeuwt de landelijke woonstijl! Het leukste is wanneer je het samen groepeert in bijvoorbeeld groepjes van 3. In de interieurwereld is dit de richtlijn als je met groepjes gaat werken. 3 stuk is mooi geordend, 4 is al snel teveel en rommelig. Een mooie kan met kruik kun je ook heel goed op de vensterbank kwijt!

4. Stofjes

In de woonwinkels zie je het vaak terug, stukjes stof gedrapeerd op een kruik of aan een krans. Mits goed uitgevoerd doet dit het heel goed en ziet het er prachtig uit. Voor inspiratie kun je Pinterest raadplegen, zo weet je zeker dat je goed op weg bent. Anders dan stofjes is Arte behang, die hebben namelijk hele mooie textiel behangen. Dit speciale behang heeft een geweldig mooi uiterlijk waarmee je ook bepaalde stukken kunt opfleuren. Of je het nu op de muur aanbrengt of ergens anders voor gebruikt, je hebt er zeker weten een uniek stuk mee te pakken!

5. Sfeerverlichting

Heb je nog een saai hoekje over in je woonkamer waar je even helemaal niets voor weet? Behang het dan met Luxe behang en zet er een mooi antiek kastje voor met een gezellig sfeerlampje. Hiervoor kun je dat antieke kastje van jouw oma gebruiken. Heb je geen familiestuk? Struin dan eens marktplaats af of bezoek regelmatig de kringloop. Hier kun je namelijk ware pareltjes vinden!

5 favoriete interieur items die passen bij een landelijke woonstijl