De eerste week op de basisschool voor Noé zit er gewoon alweer op. En wat was dat even spannend zeg! In dit artikel vertel ik je graag meer over hoe dit was voor mij en mijn dochter.

Voor de lockdown mocht noé beginnen met een aantal wendagen. Hier waren we maar al te blij mee. We merkte aan alles dat ze er gewoon echt aan toe was om naar school te gaan. Ze ging wel naar de gastouder 2x pr week. Maar hier miste ze de uitdaging omdat de meeste kindjes een stuk kleiner waren dan haar.

Hoewel ze (nog maar net) 4 jaar is zie ik heel veel terug van mijzelf in haar. Ook is was al vlot met alles, en hierdoor dacht men van dat ik al ouder was. Aan de ene kant vind ik dat best eng, want mensen verwachten al snel veel van je ookal ben je eigenlijk nog maar klein. Maar aan de andere kant maakt dat het ook lastig omdat je de uitdaging wel moet blijven bieden. We kunnen wel stellen dat starten met de basisschool écht goed was voor haar.

De eerste week

Omdat Noé al voor de vakantie/lockdown 2 keer per week heeft mogen wennen was ze al vertrouwd met de school en de juffen. Ook heeft ze haar BFF gevonden. Hier is ze al een aantal keer mee wezen spelen en vanaf dag 1 was dit goed. Haar eerste schooldag verliep dan ook vlekkeloos. Ze liep zonder omkijken direct door naar binnen en voor ik het wist liep ze het klaslokaal naar binnen met een grote glimlach op haar gezicht.

Voor mij was het wel even wennen. Voor 8 uur moeten beide kinderen inclusief ikzelf namelijk gegeten, gedoucht en aangekleed zijn. En dat kan soms best hectisch zijn. Manu en Noé staan namelijk vanaf seconde 1 aan. Maar goed, die uitdaging ga ik maar al te graag aan. Om het mijzelf wat makkelijker te maken probeer ik wel ’s avonds al de dag voor te bereiden zodat ik ’s morgens zo min mogelijk hoef te doen.

De broodtrommel

Ja, dat is wel een dingetje geweest op de eerste dag. Ik had namelijk een prachtige broodtrommel gekregen van Mepal. Je weet wel, zo’n handige waar zowel ruimte is voor brood, fruit én een snack. Ook krijgt ze op een “lange” dag 2 drinkbekers mee. Eentje voor het smikkelmoment en eentje voor de lunch. Maar omdat de broodtrommel zo groot was kwam ik er pas toen ik de tas ging inpakken achter dat deze niet in de rugzak paste. Dag 1 kreeg ze dus mijn grote mensen rugzak mee haha. Het arme kind viel bijna om vanwege het gewicht. Op dag 2 heb ik dus de broodtrommel snel ingewisseld voor een kleiner exemplaar én twee losse mini bakjes voor het fruit. Nu past het allemaal gelukkig wel in haar eigen rugzak.

Knock-out

Een bijkomend voordeel van 5 dagen naar school gaan is dat ze lekker moe is aan het einde van de dag. Slapen ’s avonds is dan ook gelukkig geen enkel probleem meer geweest deze week. En dat terwijl ze vorige week nog regelmatig ’s avonds naar beneden kwam om even iets te halen, te knuffelen of iets anders. Nu valt ze echt direct na het verhaaltje in slaap en word ze ook echt pas wakker nadat onze wekker 2 keer is gegaan. Ik ben dan ook wel heel erg benieuwd hoe dit straks in het weekend gaat. Zal ze dan ook in eens uit gaan slapen??

Voor zover ik het nu kan zeggen gaat het echt goed op school en heeft ze het erg naar haar zin. Ze heeft al een aantal vriendjes en vriendinnetjes en de eerste speeldates zijn ook alweer geweest en gepland. Ik kan er zo van genieten om haar te zien bloeien! Ik hoop dat dit nog heel erg lang zo goed mag blijven gaan.

De eerste week basisschool zit er op!