Dit nieuwe jaar ben ik gelijk gaan doorpakken om de Scandinavische sfeer door te voeren in mijn woning. Langzaam aan zie ik nu eindelijk na maanden, dat alles als een puzzel in elkaar valt. De sfeer is ongedwongen, rustig en gezellig. Ik geef je vandaag een kijkje in mijn huis en heb nog wat leuke tips!

Scandinavische Interieur Update

Scandinavische Interieur Update

Nieuwe salontafel

Natuurlijke materialen zoals hout horen thuis in een Scandinavisch interieur. Twee weken geleden heb ik dit nieuwe houten bankje gekocht en hij is ideaal te gebruiken als salontafel. Ik was al maanden op zoek naar een geschikte salontafel, tot die tijd deed ik het met twee kleine ronde bijzettafeltjes. Maar handig was anders ze vielen elke keer om en je kopje thee stond ook niet veilig met twee jonge katten.

Via Instagram zag ik dat iemand een bankje van Leenbakker als salontafel gebruikte, en toen wist ik dat dit was wat ik zocht. Daar ging ik op de fiets naar Leenbakker en ja hoor er stonden nog drie bankjes. Ook al was hij groot en was ik op de fiets één ding wist ik zeker dat bankje gaat mee. Al lopend met de fiets en het bankje bovenop de fiets op naar huis. Toen ik thuis kwam gelijk het bankje op zijn plek gezet en als een puzzel klopte het plaatje helemaal voor mij.

Het bankje is vrij lang, stevig en is breed genoeg om er wat op kwijt te kunnen. Voordeel is dat als het bankje zijn tijd als salontafel gehad heeft ook op andere plekken in huis goed te gebruiken is. Kortom houten bankjes en krukjes zijn een echt musthave voor in een Scandinavisch interieur.

Waar ik nog wel voor aan het sparen is is een nieuwe leren hoekbank. Toevallig was ik onlangs aan het rondkijken en toen zag ik mijn droombank bij Montel. Helaas is een Montel bank niet heel goedkoop, dus dat word even sparen!

Scandinavische Interieur Update

Scandinavische Interieur Update

Schilderen voorkamer

De woonkamer (achter gedeelte woning) was afgelopen najaar al helemaal geschilderd. De voorkamer waar de eethoek staat was nog helemaal wit. In eerste instantie wilde ik daar 1 muur gaan behangen met een printjes en daarom duurde het zolang voordat ik daar afmaakte. Maar begon me er aan te ergeren en behangen zou niet op korte termijn gebeuren, omdat ik dat zelf niet kan en dan afhankelijk ben van andere.

Dus ik bedacht om dan de achterkamer in dezelfde kleur te voorzien als de woonkamer, zodat het één geheel word. En behangen kan wat dat betreft altijd nog als ik dat zou willen. Ik heb 2,5 liter van Flexa Urban Taupe gekocht en dacht daar net één muur te mee kunnen doen maar dat was een meevaller, ik kon ook nog de andere want meenemen. De witte meubels maken het geheel weer lichter en rustiger.

De kleurencombinatie die ik gebruik is; Taupe, wit, zwart en neutrale houtenkleuren. Veel mensen die voor een Scandinavisch interieur gaan kiezen voor witte muren, witte houten vloer of licht houten vloer en zwarte accentkleuren in accessoires. Ik heb wel gekozen voor een kleur omdat het wat meer warmte en sfeer vind geeft aan je woning. Terwijl ik bij andere het heel mooi vind om te zien al dat wit.

Urban Taupe van Flexa is in werkelijkheid een warmere kleur als dat je op mijn foto’s ziet, dit komt omdat mijn camera de keur moeilijk kan vastleggen. Mocht je deze kleur overwegen dan adviseer ik je eerst om een tester te halen.

Flexa Creations muurverf Urban Taupe extra mat 2,5 liter is verkrijgbaar bij o.a. Gamma voor €44,99

Nieuwe woonaccessoires

Waar ik vorige maand nog alleen lichte accessoires in huis had is er nu ook meer zwart bij gekomen. Strakke zwarte woonaccessoires pas als contrast heel mooi in een Scandinavische sfeer. De kunst is om het in balans te houden en kies voor strakke en rustige vormen.

Ik was al een tijdje op zoek naar een mat zwarte vloerlamp, op internet kom je qua prijs al gauw tussen de €50,00 en €150,00. Toen ik afgelopen week even in de Action liep kwam ik precies de zwarte vloerlamp tegen die ik zocht voor maar €13,95. Dus als je soms even wacht of langer zoekt kan je vaak ook voor klein bedrag dat vinden wat je zoekt.

Bij Kwantum en Karwei had ik ook nog wat zwarte accessoires gekocht, zoals; kaarsenstandaards, houtenlijsten en zwarte kaarsen. Dit laatste zijn tegenwoordig ook helemaal een trend!

Scandinavische Interieur Update

Ik hoop dat ik je weer wat heb kunnen inspireren met dit artikel. Ik vind mijn huis echt een thuis worden, waar ik kan ontspannen en genieten. Er zit nog zoveel in mijn hoofd wat ik wil gaan doen, dus ik hou jullie op de hoogte!