De tijd vliegt. Noé is inmiddels alweer de 9 maanden gepasseerd en ze ontwikkeld zich zo enorm snel! Stil liggen is er absoluut niet meer bij. Maar wat doen we dan? Vandaag vertel ik hoe ik met mijn kleine meisje speel en leer. Lees je mee?

Je hebt het wellicht al eens voorbij zien komen op mijn Instagram Stories, maar sinds een paar maanden is Noé helemaal gek op haar loopwagen. Het liefst zit deze er de hele dag in. Maar omdat dat natuurlijk niet goed is voor de ontwikkeling van haar heupjes zijn we druk bezig met andere leuke bezigheden. En wat is nou betere afleiding dan speelgoed. Al helemaal als het ook nog eens leerzaam speelgoed is.

Koetje Boe Bal

Een van Noé haar favorieten is de Koetje Boe Bal van Vtech. Deze speelt onder andere verschillende liedjes af maar heeft ook allemaal verschillende elementen die ze graag vast pakt en heen en weer beweegt. Ook word er een begin gemaakt met tellen tot 3. Het liefst pakt ze hem met haar voeten op en gaat ze dan met haar handen aan de verschillende poppetjes zitten. Het is echt zo schattig om te zien!

Mijn eerste 100 woordjes

Hoewel ze natuurlijk nog niet kan lezen vind ze boekjes maar al te interessant. Ze bladert er al echt doorheen. En met haar nieuwe boekje begint ze ook al woordjes te herkennen. Met het “mijn eerste 100 woordjes” boek kan ze namelijk op verschillende plaatjes drukken waar vervolgens dan van verteld word wat is het. Het is misschien wat vroeg, maar ze gaat er echt voor zitten om vervolgens een voor een op de plaatjes te drukken. En soms hoor ik haar ook al dingen herhalen. Het zijn dan wel geen perfecte woorden, maar ik begin al wel sommige klanken te herkennen. Het leuke aan dit boek is dat je hem ook op Engels kan zetten voor wanneer ze wat ouder zijn.

Lieve Aap

Een van haar andere favoriete speeltjes is haar handgemaakte aap. Deze heeft een hele lieve collega van mijn moeder speciaal voor haar gemaakt. Vooral de lange armen en haar staart vind ze interessant. En soms is ze zo hard met haar aapje aan het zwaaien dat hij helemaal aan de andere kant van de kamer terecht komt! 

Milo!

En last but not least, haar favoriete speelmaatje is onze hond Milo. Ze lopen elkaar echt elke seconde van de dag achter na. En geloof het of niet ze spelen zelfs met elkaar. Milo komt haar speeltjes brengen en Noé vind het maar al te geweldig om ze dan weer weg te gooien voor hem. Ook delen leert ze nu al. Zo is het bij de lunch een broodje voor Milo en een broodje voor Noé. Milo is echt haar maatje!

Met sinterklaas, haar eerste verjaardag èn kerst in het vooruitzicht kan ik nog wel wat cadeautips gebruiken. Heb jij nog ideeën? Laat ze dan achter in de comments!