Kamperen, het moet je liggen. De een houd er van om lekker midden in de natuur te zitten, de ander is meer het persoon van luxe en het strand. Wij zijn het soort gezin dat van dit laatste houd. Vandaag geef ik je 5 tips die kamperen voor de ouders ook leuk maakt.

Kies een accommodatie die bij je past.

De eerste tip is naar mijn mening ook gelijk de belangrijkste. Je zou maar een paar weken op vakantie zijn in een tent terwijl je hier absoluut niet van houd. Dat geeft je gelijk een minder relaxed gevoel, terwijl je dat natuurlijk wel wilt bereiken op een vakantie. Wij hebben onlangs overnacht in een prachtige ruime stacaravan van Eurocamp op de camping Beekse Bergen. Een tent is niets voor ons, wij houden zoals ik al zei van iets meer luxe. Het comfort van een huisje, maar het ultieme vakantie gevoel in een camping. Een normaal bed, een keuken die van alle gemakken is voorzien en gewoon je eigen sanitair.

Kies een locatie die voor jullie allemaal leuk is.

De kinderen vinden het hoogstwaarschijnlijk leuk om lekker te kunnen spelen, zwemmen en rondrennen. Terwijl de ouders misschien wel juist wat meer van avontuur houden. Door vooraf goed research te doen naar welke locatie bij alle wensen van het gezin matcht zorg je voor een leuke vakantie.

Kijk naar activiteiten in de buurt van je gekozen camping.

Veel campings hebben een kids club. Bij Eurocamp zorgen hun eigen medewerkers op alle campings voor vertier voor de kids. Natuurlijk zijn er ook activiteiten waar je als ouder zijnde ook aan kunt deelnemen. Wij hebben zelf bij vakantiepark Beekse Bergen het safaripark en speelpark mogen ontdekken. Dit zit pal aan het vakantiepark waardoor je met jongere kinderen ook makkelijk even heen en weer pendelt. Wat vooral heel handig was zijn de bussen en treintjes die je naar de parken en weer terug vervoeren. Zo hoef je niet gelijk heel ver te lopen en zie je gelijk ook wat van de omgeving.

Vliegen of rijden?

Voor de een is het fijn om te vliegen, maar wanneer je bijvoorbeeld met 3 kids reist kan ik mij voorstellen dat het met de auto wellicht makkelijker is. Vergeet ook niet dat wanneer je vliegt naar je bestemming het ook prima mogelijk is om bijvoorbeeld bij Sunny Cars een auto te huren zodat je wel lekker mobiel blijft. Zelf vind ik dit heel handig voor bijvoorbeeld de boodschappen of een dagje uit.

Eurocamp

Wij hebben zoals ik al vertelde op uitnodiging van Eurocamp vakantiepark Beekse Bergen mogen ontdekken. Hier hebben ze zowel safari tenten als stacaravans staan. Nou heb ik vroeger wel met het gezin veel gekampeerd (in een caravan) maar naarmate ik ouder werd vond ik kamperen gewoon niet meer leuk. Ik ben zelf meer van de luxere verblijven zoals in een hotel of appartement maar dit was puur omdat ik graag van alle gemakken zoals een keuken en eigen badkamer voorzien wil zijn. Een stacaravan blijkt dat ook gewoon allemaal te bieden! Voor mij is dat echt een openbaring! Lekker genieten op de camping, en voor de kids alle mogelijkheid om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken. Terwijl je als ouder zijnde toch ook lekker kan genieten van een beetje comfort. Dat smaakt naar meer wat mij betreft.

Hopelijk heb jij ook wat aan deze tips! Mocht je wat meer willen weten over Eurocamp of Vakantiepark Beekse Bergen, klik dan hier.

5x tips om kamperen leuk te maken!