Schermtijd, tegenwoordig hoor je er steeds vaker over. Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen! Ik ben een groot voorstander! Waarom? Ik vertel je er graag meer over.

Noe is slechts 9 maanden. Maar toch kwam ik er al snel achter dat Bram en ik nog niet helemaal op 1 lijn zaten met betrekking tot hoevaak Noé naar Baby TV mag kijken. Ik ben van mening dat er echt wel goede dingen aan bijvoorbeeld een Baby TV zitten. Maar om nou mijn kleine meisje bij elke piep en gil voor de TV te zetten? Nee daar ben ik absoluut geen voorstander van. 

Noé is een heerlijk ondernemend meisje. Ze geniet ontzettend van rondrennen in haar loopstoel en begint ook al met kruipen. Ik werk van uit huis, hierdoor ben ik heel veel met mijn meisje in huis bezig. Ik merk dat ze veel en veel sneller ontwikkeld (zowel fysiek als mentaal) wanneer ik met haar speel. Zo hebben we verschillende leuke speeltjes van Vtech waarmee ze niet alleen speelt maar ook gelijk leert. Het begon met de Koetje Boe Bal, maar inmiddels is ze ook echt gek op het “mijn eerste 100 woordjes” boek. Ik meen zelfs te geloven af en toe vaag woordjes die ze zegt te herkennen uit het boek! 

Kinderboekenweek

Over boeken gesproken, voorlezen is voor de allerkleinste natuurlijk hartstikke leuk. Het is even een momentje voor ons samen, en naarmate ze meer gaat begrijpen hoe leuker het wordt! Tijdens de Kinderboekenweek (die loopt vanaf 3 oktober tot en met 14 oktober) wordt er ook weer veel aandacht geschonken aan lezen en hoe belangrijk dit wel niet is. 

Naast dat ik zie dat Noé veel beter ontwikkeld door lekker te spelen is ook uit verschillende onderzoeken gebleken dat veel kinderen slechtere ogen hebben wanneer ze te lang op een iPad of telefoon zitten. En gezien kinderen zo jong vaak al last krijgen van bijziendheid wil ik hier mijn dochter zo goed als mogelijk is voor beschermen. Er is zo veel te zien en te doen, vooral als het lekker weer is. Maak lekker een boswandeling of ga naar de kinderboerderij. Dat is net zo leuk (of misschien nog wel leuker!) en daarbij is het buitenlicht hartstikke goed voor je ogen.

#BuitendePixels

Om dit jaar de strijd tegen vierkante ogen aan te gaan heeft Pearle een exclusief kinderboek gelanceerd. Namelijk “Buiten de Pixels” door kinderschrijver Marco Kunst en geïllustreerd door Anne Roos Kleiss. Dit boek stimuleert de kids om juist lekker naar buiten te gaan. Ook het Buiten de Pixels boekje halen? Kijk dan hier voor de dichtstbijzijnde Pearle Filialen.

Wat doe jij om je kind meer buiten te krijgen en minder voor de tv?

#BuitendePixels