Routine tijdens de vakantie? Of juist helemaal geen routine met de kleine? Wij hebben het deze vakantie voor het eerst meegemaakt met Noé. Benieuwd naar wat wij geleerd hebben? En benieuwd naar wat leuke vakantie kiekjes? Lees dan snel verder.

Thuis hebben we een soort van routine met ons kleine meisje. We zitten niet heel erg gebonden aan slaapjes en dergelijken want Noé is vrij makkelijk met slapen. Toch was het voor ons wel spannend. Want hoe gaat ze de lange stukken in de auto vinden? En hoe doen we dat op het strand als we lekker in de zon liggen?

Roadtrip

De naam zegt het wel, op de weg. En soms wel stukken van 10 uur. Hoe doe je dat met een kleintje? Wij dachten eerst dat uitgerust in de ochtend wegrijden misschien handig zou zijn, maar bij nader in zien zijn we erg blij dat wij er voor gekozen hebben om in de nacht te rijden. Het is wel pittig en het is dan ook zeker aan te raden om vooraf genoeg te slapen en veel koffie mee te nemen. Maar uiteindelijk heeft Noé daardoor wel een goede nachtrust gehad en eigenlijk precies de zelfde tijden als normaal geslapen.

Noé is net als haar papa. Een echte uitslapen. Vanaf toen ze een maand oud was sliep ze de nacht al super goed door. En nu? Stipt om 21:00 wordt ze moe en valt ze in slaap (waar dan ook) en ze word eigenlijk altijd om een uur of 7:30 pas weer wakker. Tijdens de vakantie hebben we haar tussen ons in gelegd en daardoor sliep ze nog net als papa lekker tot 9:30 door.

Routines sleepyhead

TIP!

Noé slaapt al heel erg lang in een nestje van Sleepyhead. Mochten we dan bijvoorbeeld nog ergens zijn en Noé wou slapen, dan legde we haar in haar nestje. En als we gingen tilden wij haar op en brengen haar naar haar eigen bedje. Zo werd ze helemaal niet wakker en kon ze heerlijk doorslapen!

Logeer partijtje in de Beachwagon

Tijdens de 10 dagen aan het strand en zwembad merkten wij dat ze na het zwemmen lekker moe was. We hebben speciaal deze vakantie ook onze Beachwagon meegenomen. In eerste instantie om spullen mee te nemen het strand op en om Noé mee te nemen zonder de buggy mee te hoeven nemen. Maar al snel merkte we dat ze er ook heerlijk ik kan slapen. Een zachte handdoek er in en zelfs samen met haar neefje samen lekker slapen!

Verder hebben wij echt helemaal nergens problemen mee gehad deze roadtrip. Op een gegeven moment kreeg ze wel even last van haar tandjes en sprongetje. Maar gelukkig heeft dit totaal geen effect gehad op de reis en ook niet onze routine!

Ik ben erg benieuwd, laat jij je routine varen tijdens de vakantie? Of pas je je gewoon aan naar de situatie? En heeft dit effect op jouw kids?