Rome met een peuter

Rome is een prachtige stad voor een korte vakantie of citytrip. Vol met prachtige historische gebouwen, kerken en heerlijke restaurantjes. Maar wanneer je met een peuter reist kan het een nog wel eens lastig zijn. Wij hebben onze weg gevonden in het prachtige Rome met een peuter. Benieuwd naar mijn tips? Lees dan snel verder.

Golf kar Rome huren

Vervoer

Rome is bijzonder groot. Van punt a naar punt b lopen kan best pittig zijn. Je bent namelijk al snel van plek naar plek een uur aan het wandelen. En wanneer je in het zomerseizoen gaat is dit al snel niet te doen door de warmte. Wij hebben daarom een van de dagen een Golfkar gehuurd. Met deze elektrische wagen mag je door de hele stad rijden en overal gratis parkeren. Het is echt ideaal en je kunt veel sneller van a naar b komen. Daarbij is het voor de kids ook gelijk een geweldige ervaring.

Wanneer je in de avond bijvoorbeeld weer terug wilt komen naar je hotel, dan adviseer ik je om gebruik te maken van app MyTaxi. Dit is de “goedkoopste” variant van de Uber app. En je hebt echt heel snel een taxi voor je neus staan. Een gemiddeld ritje kost tussen de 10 en 15 euro. Uber daarentegen kost al snel 30 euro of meer.

Goede buggy in Rome

Zorg voor een goede buggy of kinderwagen

Rome bestaat grotendeels uit klinkertjes en gaten in de weg. Een beetje een goede buggy of kinderwagen is wel aan te raden. Wij hebben de Cybex Eezy S Twist meegenomen. Super makkelijk op te klappen, prima wielen en lekker klein voor in het vliegtuig.

Hotel of B&B?

Wij hebben de reis naar Rome gemaakt met mijn ouders en het gezin van mijn zus. In totaal waren wij dus met 6 volwassenen en 2 peuters. Nou hadden we natuurlijk voor een luxe hotel kunnen kiezen, maar we besloten iets kleinschaliger te kijken. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij B&B Michaelangelo Vatican Rooms wat zoals de naam al zegt om de hoek zat van het Vaticaan. De B&B bestond uit in totaal 4 kamers, waarvan wij er dus 3 bezet hadden. De kamers waren heerlijk ruim en het was echt perfect dat de kids lekker van kamer naar kamer konden rennen. Ze hebben zich echt geweldig vermaakt met elkaar.

Vogeltjes kijken Sint Pieters Plein

Vogeltjes kijken

Ga niet alleen winkelen, tenzij je kleine dat leuk vind natuurlijk. Wel een aanrader is het Sint Pietersplein (Italiaans: Piazza San Pietro). Het is er echt prachtig mooi en je hoeft niet eens naar binnen om te genieten van het geweldige uitzicht. Jij kan genieten van het mooie uitzicht, terwijl de kids achter de duiven aan rennen. Het is echt geweldig, geloof mij!

Rome met een peuter is helemaal niet zo onmogelijk als het lijkt. Sterker nog, het is echt een geweldige stad waar zowel jij als je peuter kan genieten van een weekendje weg!