Opruimen - Marie Kondō Style!

We hebben allemaal weleens wat rommel in huis, en dat is niet erg, in een huis wordt nu eenmaal geleefd. Het wordt anders als je als een aap op een hindernisbaan naar de keuken moet lopen als je een kop koffie wilt pakken.

Internetsensatie Marie Kondō legt op YouTube en Netflix uit hoe je de rommel en troep in je huis het beste aan kunt pakken. Volgens haar heeft opruimen ook effect op je innerlijke zelf. Als het rustig in je huis is, dan is het ook rustig in je hoofd. De sleutel tot rust dus

Opruimen met structuur

Als je huis eruit ziet alsof er een bom is ontploft dan kan je beter eerst even gaan zitten en plan de campagne a la Marie Kondō te maken. Waar ga je beginnen? Welke spullen doe je weg? En heb je de spullen die je bewaart echt nodig in de toekomst? Marie zegt dat opruimen per categorie het meest effectief is. Dus begin bij de categorie kleding, daarna de boeken en kranten, enz. Je zult jezelf verbazen over de hoeveelheid rommel dat dan boven water komt.

De juiste kast voor de spullen

Als je alles hebt uitgezocht moet je natuurlijk wel een mooie kast hebben om te overgebleven spullen in te bewaren. Behalve opbergruimte moet de kast ook een blikvanger in je huis zijn. Dat mooie beeldje komt beter tot zijn recht op een designerkast en waarom zou je jouw collectie boeken niet uitstalen in een smaakvolle boekenkast? Er zijn tal van winkels en woonboulevard die deze kasten verkopen. Tijd om dus te gaan shoppen.

Opruimen of shoppen?

Als ik aan het schoonmaken ga, dan heb ik ook zin om nieuwe kasten te kopen zodat alles ook mooi en opgeruimd blijft. Zo werd ik tijdens een online zoektocht (lees: opruimontwijkend gedrag) verliefd op een aantal van deze kasten.

Opruimen als therapie

Nu je die smaakvolle kast hebt gevonden wordt het tijd om te beginnen. En eigenlijk heeft het opruimen van je huis een therapeutische werking. Je struikelt niet meer over die troep en het wordt lekker overzichtelijk in je huis.

Goed voor lichaam en geest dus!

Opruimen - Marie Kondō Style!