Op reis met alleen handbagage herschel rugzak

Je leest het goed. Ik ging 2 dagen naar Londen met een vriendin en mocht alleen maar handbagage mee. Voor mij een eerste keer. Want tegenwoordig mag je bij Ryanair alleen nog maar handbagage gratis meenemen. Maar dat gaat toch nooit passen!?

Dat dacht ik dus ook. Maar met een beetje creatief inpakwerk, logisch nadenken en veel mini verpakkingen is het dus wel mogelijk. Nou zit ik niet perse op de centjes te letten hoor. Want je kunt natuurlijk gewoon bagage bijkopen. Maar omdat de vliegticket onderhand net zo duur was als het bijkopen van de bagage hebben Sanne en ik besloten dat we het gewoon met enkel handbagage zouden gaan doen.

Handbagage zo groot als een rugtas?

Ryanair heeft dus sinds kort nieuwe regels. Wanneer je geen bagage “bij koopt” mag je 1 stuk handbagage per persoon meenemen in het vliegtuig. Deze mag niet groter zijn dan 40 cm x 20 cm x 25 cm (dit noemen ze een kleine tas). En klein is het zeker, Want vergis je niet, ook een handtasje moet hier dan bij in want je mag echt maar 1 item meenemen het vliegtuig in. Proppen dus!

Rugzak handbagage

Sneaky chick!

Nou ben ik een sneaky chick af en toe hoor. Ik heb dus mijn kleine handtasje waar mijn geld, paspoort, ticket en telefoon in zitten onder mijn jas om gedaan. Zo kunnen ze deze niet zien en hoef ik hem niet in mijn tas te proppen. Maar houd er wel rekening mee dat dit eigenlijk wel moet kunnen passen mochten ze het toch zien.

Maar goed, laten we even terugkomen op het inpakken. Omdat ik ook wat foto’s van outfits wou maken in Londen was het nog even spannend. Er gingen dus iets meer kledingstukken mee dan normaal. Dus om er toch voor te zorgen dat alles paste heb ik mijn zwaarste/grootste kledingstukken aangetrokken. In mijn geval was dit een colbertje en mijn geweldige nieuwe Levi’s jeans van Navabi. Dit scheelt gelijk een hoop ruimte!

Rollen, niet vouwen.

Om zoveel mogelijk ruimte te beparen kun je het beste je kleding oprollen in plaats van vouwen. Een beetje het Mari Kondo effect creëren, maar dan in je reis tas. Het voordeel van rollen is dat je kleding ook gelijk minder kreukt. Ook wou ik nog een paar extra sandalen meenemen. Mijn laarzen heb ik dus aangedaan en de sandalen in de tas omdat die het kleinste zijn.

Op reis met alleen handbagage herschel rugzak

(Ver)deel artikelen

Sanne en ik hebben voor vertrek ook even gecoördineerd wie wat mee zou nemen. Bijvoorbeeld shampoo, tandpasta, deodorant. Dingen die je prima kunt delen en in mini verpakkingen mee kan nemen. Maar zo hebben we ook nog gekeken naar bijvoorbeeld 1 of 2 laptops meenemen, of 1 of 2 camera’s meenemen. In het laatste geval hebben we besloten maar 1 camera mee te nemen en een extra batterij mee te nemen. Zo scheelt het ook in gewicht, maar ook in ruimte. Mocht je toch in ruimte nood komen, trek dan bijvoorbeeld wat meer laagjes kleding aan. Zo kan toch alles mee, maar hoef je geen extra bagage bij te kopen.

Heb jij wel eens gereisd met alleen handbagage?

Op reis met alleen handbagage