Een smaakvolle inrichting begint bij details. De afwerking van een mooie stijlvolle tafel of een comfortabele design bank zorgt ervoor dat jouw inrichting net dat ene verschil maakt. Het worden daardoor pure blikvangers in een met zorg samengestelde indeling van je woonruimte.

Het nieuwe merk House of Finn Juhl heeft van een hoop Design meubelen een ware blikvanger maakt. Dit nieuwe scandinavische merk heeft zijn oorsprong in Denemarken en is ontworpen door Finn Juhl, een architect en industrieel ontwerper.

Pelican Fauteuil

Een prachtig meubel uit deze collectie is de Pelican Fauteuil. Dit ontwerp is door Finn Juhl in 1940 gemaakt. Deze stoel kan naar jouw smaak worden besteld. Je kunt kiezen uit een lederen of stoffen bekleding en ook de poten van de fauteuil zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. De surrealistische vormgeving zorgt ervoor dat dit meubel prima past tussen verschillende soorten inrichtingen, dus deze fauteuil zal ook zeker in jouw woonkamer prima tot zijn recht komen.

Japan bank

Dit ontwerp van Finn Juhl komt uit 1953. De naam van de bank verklapt al een beetje de inspiratie van de ontwerper. Finn Juhl heeft samen met een meubelfabrikant de bouwtechnieken uit Japan gebruikt om deze bank samen te stellen. De strakke lijn en en kromme poten zijn typerend voor het japanse interieur. Ook deze bank is naar smaak aan te kleden. Er zijn verschillende soorten en kleuren stof waaruit gekozen kan worden, en ook het houtwerk is verkrijgbaar in verschillende soorten. Een must have voor iedereen die een apart, maar stijlvol meubel in de woonkamer wilt hebben.

De architect

Finn Juhl leefde van 30-01-1912 tot 17-05-1989. Hij wilde altijd kunsthistoricus worden, belandde na zijn studie in de wereld van de binnenhuisarchitectuur. in 1943 ontving hij de C.F Hanzen prijs voor zijn werk bij een gerenommeerd architectenbedrijf. Er zullen nog meer prijzen volgen in de loop van zijn leven. Vanaf dat moment was zijn naam gevestigd en begon hij zijn eigen bedrijf. Zijn werken stonden op dat moment bekend als excentriek en werd met enige afkeer in deze wereld bekeken omdat hij afweek van de norm van die tijd. Maar na enige tijd werden zijn werken omarmt en vooruitstrevend genoemd. Vandaag de dag wordt zijn naam in een adem genoemd met andere grote architecten en staan zijn werken bekend als uiterst kwalitatief en smaakvol. Leuk feitje, hij ontwierp ook koelkasten, glaswerk en andere voorwerpen voor in huis.