Het leven is duur en elke week lijkt het nog eens duurder te worden. Vreselijk natuurlijk, want door de hoge prijzen van o.a. de boodschappen en het gas en de elektra is het voor veel mensen bijna niet meer te doen. Gelukkig kunnen we zelf altijd blijven besparen, ook wanneer je denkt dat je overal al op beknibbeld hebt. In dit artikel geven we je een paar fijne tips waarmee je evengoed elke maand nog lekker geld kunt besparen.

1. Strepen in je behoeftes

De laatste jaren waren we natuurlijk heel erg verwend. Zo hadden we 3 streamingsdiensten tegelijk, ook nog tv etc. Bedenk je eens goed of dat nog allemaal wel nodig is. Kijk je bijvoorbeeld echt genoeg naar Disney+ om er elke maand voor te blijven betalen? En hoe zit het met jouw tv? Kijk je wel eens naar RTL of andere tv-zenders? We vragen dit natuurlijk niet voor niets, want met allerlei streamingsdiensten is het gewone tv kijken erbij ingeschoten. Wist je dat je dit ook uit je abonnement kunt halen? Met Internet only heb je enkel een abonnement voor jouw internet en betaal je dus niet meer onnodig voor tv. Superhandig, want online is er genoeg te zien!

2. Verdwaalde abonnementen

Vaak worden abonnementen eenmaal per jaar of per halfjaar betaald. Je hebt het dus niet altijd door dat je hier nog geld aan kwijt bent. Kijk eens jouw bankafschriften na t/m een jaar terug. Staat daar nog iets van een abonnement op? Opzeggen dan! Zo voorkom je dat je weer voor een nieuwe periode moet gaan betalen, maar er weinig tot geen gebruik van maakt. Datzelfde geldt overigens ook voor sportabonnementen wanneer je enkel ondersteunend lid bent. Sport je echt? Good for you! Anders ook meteen opzeggen!!

3. Kijk eens naar beneden

Ook in de supermarkt valt nog heel veel te besparen. De boodschappen zijn onnodig duur, maar wanneer je andere keuzes maakt en bewust gaat kopen kun je al snel wat tientjes per maand overhouden. Kijk bijvoorbeeld eens helemaal onderaan in de schappen. Vaak staan daar de goedkoopste opties, welke soms nog wel goedkoper zijn dan het huismerk. Probeer het eens uit en wanneer het lekker is heb je meteen een budget variant gevonden. Wanneer je dit bij veel producten doet kan dat aardig veel geld schelen.

4. Bewust omgaan met energie

Tot slot is en blijft het belangrijk om bewust met energie om te gaan. Verlaat je een ruimte? Doe dan het licht uit. Laat niet onnodig ramen openstaan en gebruik een douche timer. Borden afspoelen voor de vaatwasser? Dat kan ook prima met koud water. En heb je het in de avond wat koud op de bank? Draai dan niet de CV een tikje hoger, maar pak er een dekentje bij. Een goede investering momenteel zijn zonnepanelen, al loopt de levertijd hiervan wel flink op door alle drukte. Doe er in ieder geval je voordeel mee! Het kost je nu wel wat geld, maar weet dat dit ten allen tijde een goede investering is. Vaak kun je de aankoop ook nog voordelig laten financieren waardoor je er nu niet al je spaargeld in hoeft te stoppen.