OF TOCH WEL.. 1

Ik weet nog wel dat ik riep dat mijn kindje echt geen TV-kindje zou worden. Lekker veel buiten spelen of met de poppen en knuffels spelen. Maar TV, nee dat gaan we echt niet doen hoor. In dit artikel vertel ik je hoe ik daar nu tegen aan kijk, ruim een jaar later.

Je ontkomt er niet aan!

Als “niet” ouder denk je heel makkelijk heb ik gemerkt. Je weet precies wat je wel en niet zou doen. Maar wanneer het eenmaal zo ver is, ontkom je aan veel dingen gewoon niet. Neem als voorbeeld het feit dat Noé als baby niet altijd zo makkelijk in slaap kwam. Ze had veel last van krampjes en miste echt die geborgenheid die ze had toen ze nog in mijn buik zat. Al snel kwamen we er achter dat ze auto geluiden of white noise geluiden heel fijn vond, ze viel dan ook vrij wel gelijk in slaap. Daar kwamen dus de eerste video’s al…

Muziekjes en felle kleuren stimuleren de kleine. Dat merken wij nu als geen ander. Regelmatig staat eventjes Baby TV aan en dat vind ze echt geweldig! Vooral het ABC liedje danst ze van het begin tot het eind mee. Zo zie je maar dat de TV niet altijd zo slecht is. Ze leert zo al wel een hele hoop.

Mijn kind word echt geen TV kindje! Of toch wel..

Afleiding

Wanneer we ergens uit eten zijn vermaakt Noé zich over het algemeen wel. Toch kan het wel eens wat langer duren en dan begint ze zich te vervelen. In dat geval willen we nog wel eens een filmpje op YouTube aanzetten. Bijvoorbeeld baby liedjes, of Juf Roos. Beide vind ze geweldig en zo is ze toch weer even zoet zonder dat we haar uit de stoel hoeven halen.

Niet te lang en niet te veel

Een van de dingen die ik wel erg belangrijk vind is dat het niet te lang is, en niet te veel. Ik vind het ontzettend belangrijk dat ze nog steeds lekker speelt en buiten komt. Daarom zal er hier nooit de hele dag TV aan staan. Want ook al staat er iets anders op dan Baby TV, ze kijkt echt. Daarom staat overdag vaak de radio aan en kan ze lekker spelen met haar bergen speelgoed. Want te kort komen doet ze echt niet!

Waar speelt ze dan mee?

Ze is gek op blokken, puzzels en alles wat geluid en muziekjes maakt. Bij haar gastouder speelt ze altijd met een soort Giraf waar balletjes in gedaan moeten worden van Fisher Price. Helaas is hier de bal alweer kwijt. Ik denk dat mevrouw deze in de prullenbak gegooid heeft. Ook iets wat ze nu regelmatig doet. Wanneer we iets kwijt zijn is dat dus de eerste plek waar we nu kijken. Helaas waren we voor deze bal dus te laat met kijken. Mocht iemand dit lezen die nog een balletje over heeft, let me know!

Naast het “traditionele” speelgoed vind ze onze spulletjes ook erg interessant. Schoenen, de waterbak van Milo, en ja zelfs de speeltjes van onze hond vind ze leuk om zelf mee te spelen. Gelukkig vind ze spelen met Milo ook erg leuk en hoor ik haar regelmatig lachen om de kapriolen die Milo uithaalt.