Nu het weer wat warmer wordt, zien we ook weer meer ongedierte. Vooral mieren in huis kunnen erg hinderlijk zijn! Niets is vervelender dan die kleine beestjes die je overal tegenkomt… In dit blog delen wij onze beste tips met je hoe jij van mierenoverlast af komt. Lees je mee?

Mieren in huis?

Mieren komen af op eten, daarom vind je ze ook sneller in huis, bijvoorbeeld op het aanrecht of in je keuken. Het zijn natuurlijk kleine beestjes, die makkelijk onder een deur of door een gaatje heen kunnen kruipen. Het meest voor de hand liggend is je keuken goed schoonhouden. Geen etensresten op het aanrecht laten liggen, glazen waar zoet drinken in heeft gezeten in de vaatwasser zetten en kruimels afvegen.

Daarnaast zijn er een aantal huis, tuin en keukenmiddeltjes die je kunt gebruiken om van het mierenoverlast af te komen:

Kokend water

Het klinkt niet zo fijn, maar het werkt wel effectief. Heb je namelijk een mierennest gespot? Dan is kokend water een goede manier om er snel vanaf te komen. Giet regelmatig kokend water over het mierennest, zodat het water goed alle gangen en dus alle mieren bereikt. Ze sterven direct, waardoor voor jou de overlast (snel) over zal zijn.

Gebruik bepaalde geuren

Mieren kunnen goed ruiken en kunnen niet tegen bepaalde sterke geuren. Door deze geuren te gebruiken op de plek waar je mierenoverlast hebt, kun je er zo voor zorgen dat ze verdwijnen. Geuren waar mieren niet tegen kunnen zijn o.a. kaneel, nootmuskaat, bieslook, lavendel, afrikaantjes, mint-planten en goudsbloemen. Strooi deze kruiden bijvoorbeeld neer op de plek waar ze veel zitten en herhaal dit regelmatig. Verse kruiden werken het beste, maar je kunt ook de gedroogde en/of poedervariant gebruiken.

Schoonmaakazijn

Een middeltje wat je altijd wel in huis hebt, en wat natuurlijk ook een sterke geur afscheidt, schoonmaakazijn. Zitten de mieren veel in je keuken? Maak deze dan goed schoon met een mengsel van water en schoonmaakazijn. Je kunt het mengsel ook in een spray doen en deze sprayen op de plekken waar de mieren zitten, of bijvoorbeeld op het pad wat ze lopen. Door de sterke geur zullen de mieren verdwijnen.

Koffiedik

Ik hoor je denken: ‘wat moet ik met koffiedik doen?’. Nou, de route van de mieren bestrooien! Weet je hoe de mieren je huis binnen lopen? Bestrooi dit paadje dan met koffiedik. Wanneer het na een paar dagen is opgedroogd, kun je het zo weer opgeven. Het geeft dus even een bende, maar je kunt het daarna makkelijk weer opruimen. Wanneer je weet waar het mierennest zit, kun je hier ook wat koffiedik in strooien.

Heb jij last van mieren in huis? En wat is jouw ultieme tip?

mierenoverlast