Met deze tips verminder je stress

Ieder mens heeft wel eens last van stress. Werkstress, relatiestress, of gewoon stressen omdat je bang bent voor stress. Maar het is niet goed voor je! Stress is slecht voor je hart, en ook je gemoedstoestand wordt er niet beter op. Dus wat kun je doen om te ontspannen na een drukke dag? Elke dag aan de wijn zitten is een optie, maar dat geeft weer andere problemen, dus wat is een goede stresskiller? Hieronder lees je wat tips.

Lekker in je tuin tot rust komen

Ben je niet zo actief of sportief? Geen zorgen. Ontstressen kan ook gewoon prima in je eigen tuin. Wij hebben zelf een hele fijne aluminium loungeset waar ik met regelmaat lekker lig te relaxen met een goed boek. Even ontspannen en een momentje voor mijzelf doet wonderen! We zijn overigens wel aan het kijken ook voor een teak loungeset voor achter in de tuin zodat we nog langer lekker in het zonnetje kunnen zitten.

Mindfulness

Leven in het moment en dankbaar zijn voor de kleine zegeningen in het leven, dat is waar mindfulness voor staat. Het is een absolute stresskiller. Door een mindfulness training te volgen heb je minder last van angstklachten, leer je beter omgaan met ongemakken en bekijk je het leven een stuk zonniger. Het positieve effect van mindfulness is in de psychiatrie al bewezen, en het mooie is, is dat jij jouw omgeving aan kunt steken met deze manier van leven. Door in het moment te leven lijken alle problemen waar jij je druk over maakt iets verder weg en ben je sneller geneigd te denken in oplossingen, een absolute aanrader.

Meditatie

Mediteren past prima in een leven waarin mindfulness wordt beoefend. Er bestaan verschillende soorten meditatie, kies wat het beste bij jou past. Mediteren brengt je terug naar het hier en nu, het is een massage voor de geest, wat je goed kunt gebruiken als je hoofd op ontploffen staat. Mediteren schept geestelijke ruimte, het creëert rust en daarmee kun je beter omgaan met stresssituaties. Dit momentje voor jezelf stelt je in staat om die rommelige ladenkast in je hoofd te ordenen, een overzichtelijk hoofd is een rustig hoofd, dus probeer het vandaag nog!

Sporten

Het is bewezen dat sporten niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook voor de geest. Schreeuw al die stress eruit tijdens het gewichtheffen, of leeg je hoofd tijdens een lesje powerpump, je zult als herboren de sportschool weer uit lopen. Als je sport dan zet je even een knop om, je doet even iets anders dan piekeren. Ontspanning door inspanning, dat is de essentie van sport. En een bijkomend voordeel is dat je dat buikje ook nog eens kwijtraakt, dan hoef je je daar ook niet meer druk over te maken. Sporten is een prima stresskiller, en het past prima in jouw sociale leven, dus trek die sportkleding aan en ga het gevecht aan met jouw stressmonster!

Wat doe jij om van je stress af te komen?

Met deze tips verminder je stress