Vandaag laat ik jullie in mijn artikel zien hoe je heel makkelijk en snel een mooie nude make-up look kan creëren. Ideaal voor alle moeders, om er tijdens Moederdag toch nog Fabulous uit te zien. Ben je benieuwd welke producten van Max Factor ik daarvoor heb gebruikt en hoe je deze look maakt? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig om een Nude Glam look te creëren?

Om een natuurlijke look te creëren ga ik altijd uit van een aantal basis producten.

Foundation: Ik pak altijd een foundation. Dit gebruik ik om mijn gezicht te egaliseren en de oneffenheden te verbergen. Voor deze look heb ik nummer 55 gebruikt van Max Factor. Dit is een beige tint met een roze ondertoon.

Bronzer: Omdat je met alleen foundation op vaak een beetje bleek lijkt is een goede bronzer ook echt een product wat je voor een mooie natuurlijke look nodig hebt. Hier creëer je diepte mee op het gelaat. Voor deze look gebruikte ik de Max Factor creme bronzer in kleur 10 bronze.

Poeder: Verder een poeder om het gezicht een beetje te matteren op de wat vettere gedeelte van het gelaat. En dan ben je eigenlijk al een heel eindje met de basis. Ik gebruikte voor mijn look de Max Factor 75 golden pressed powder.

Wenkbrauwpotlood: Met een wenkbrauw potlood vul ik de gaten in mijn wenkbrauwen op waardoor ze voller lijken. Ik gebruik hiervoor een bruin potlood van Max Factor

Oogschaduw: Met de oogschaduw wil ik een zachte nude look creëren. Dit doe je met een palette waarin veel zachte bruin tinten verwerkt zitten. Ik heb hiervoor het Max Factor Masterpiece nude palette gekozen in de kleur 02 golden nudes.

Mascara: Met een mascara zorg je ervoor dat je oogopslag in intenser word. Ik gebruikt zelf altijd een zwarte mascara omdat ik dat veel meer vind spreken. Ik gebruik voor deze look de Max Factor Volume Infusion mascara.

Lipgloss: Om een look af te maken kan een lipstick of een lipgloss natuurlijk niet ontbreken. IK heb een hele subtiele kleur gebruikt omdat het echt een nude look moet zijn. Hiervoor is de Max Factor colour elixer cushion in nummer 005 ideaal.

Zoals je ziet op de foto’s gebruik ik de producten van Max Factor. Max Factor staat bekend om de vele filmsterren welke in de begin jaren van de Hollywood films door Max Factor opgemaakt werden. Het merk Max Factor is inmiddels wereldwijd bekend en je kan wel zeggen dat ze tot de top van de cosmetica wereld behoren.

Stappenplan Nude Look

Stap 1: Breng foundation aan. Ik doe dit graag met een kwast omdat ik hier de foundation mooi mee kan blenden. Maar sommigen vinden een Beautyblender of vingers fijner. Doe vooral wat voor jou het snelste en fijnste werkt. Een foundation egaliseert de huid zodat deze mooi glad oogt en kleurverschillen vervagen.

Stap 2: Omdat een foundation al de kleur uit een huid haalt ga je met een bronzer weer wat kleur terug brengen in het gezicht. Dit doe ik met een contourkwast. Ik zet hem aan net onder mijn jukbeen en blend de kleur goed uit over mijn wang. Dit geeft meer diepte aan de huid en tegelijkertijd zorg je ook voor een mooie sunkissed skin. Je mag best wel een donkerdere kleur pakken zo krijg je mooi dat schaduw effect. ( lees een paar tinten donkerder dan je eigen tint)

Stap 3: Je wilt natuurlijk dat de wenkbrauwen en mooi vol gaan uitzien. Met behulp van een wenkbrauw potlood zorg je ervoor dat je de gaatjes in de wenkbrauwen opvult. Ik teken de bovenkant n onderkant van mijn wenkbrauwen goed strak en daarna kleur in hem eigenlijk als het ware in. Met een borsteltje vaag ik het dan weer wat uit zodat het een wat natuurlijker effect heeft. Tip: wil je dat ze de hele dag in model blijven zitten? Ga er dan even met een brow gel overheen. Zo blijven ze de hele dag op hun plek

Stap 4: Om een mooie nude smokey eye look te maken is het belangrijk dat je de kleur gaat opbouwen van licht naar steeds donkerder. Op mijn bewegende ooglid beng ik altijd een licht kleur aan. Vervolgens pak ik een tintje donkerder en zet ik die kleur aan in de arcade boog. Blending is key, dus ben niet te bang om hem goed te gaan uitvagen. Dan pak ik weer een tintje donkerder en dat breng ik aan in het buitenste hoekje. Ook blend ik dit wat uit in de arcade boog. En dan weer: blenden, blenden, blenden. Ben je tevreden over de intensiteit dan kan je nog een mooie shimmer aanbrengen net onder de wenkbrauw en in je binnenste ooghoekje.

Stap 5: Een mascara maakt een look altijd af! Je krijgt er een open oogopslag van en alles spreekt veel meer met een beetje mascara op. Wilt je het rustig houden brengt je een laagje aan maar voor meer intesiteit brengt je een aantal laagjes aan over elkaar tot je het gewenste resultaat hebt. Ik heb zelf altijd een gewone mascara en geen waterproof. Een waterproof mascara word veel harder waardoor je eigen wimpers sneller kunnen afbreken.

Stap 6: Breng de lip verzorging aan. Ik ben normaal wel van wat fellere kleuren maar omdat het thema van deze look  nude is hoort daar ook een neutrale lip tint bij. En ik moet zeggen ik vind deze eigenlijk super mooi! Hij is ideaal voor dagelijks gebruik en hij voelt lekker aan op de lippen. Wat ook zeker een pluspunt is: hij ruikt zalig!!

Zo, nu heb jij alle stappen compleet om bij jezelf een mooie zachte nude look te gaan maken. Alle producten van Max Factor zijn online bij Douglas te bestellen.

Max Factor-2

Ik ben benieuwd of je wat aan mijn tips hebt gehad en wat jou favoriete make-up look is.

 

 

Max Factor