Hoewel het nog volop zomer is kunnen we ons ook zo langzamerhand al voorbereiden op de herfst en de winter. We snappen dat je daar nu eigenlijk nog niet aan wilt denken met al die heerlijke tropische avonturen en vakanties die misschien nog op de planning staan, maar binnenkort hangen de najaarscollecties al in de winkels en dus is het tijd om in te slaan. De keuze is dan namelijk nog groot! Speciaal voor de mannen zetten we vandaag wat leuke kledingtips voor het najaar op een rijtje.

Truien

Truien mogen in de herfst en in de winter natuurlijk niet ontbreken. Ze zijn heerlijk om te dragen en houden ons lekker warm. Gelukkig zijn er binnen truien heel veel mogelijkheden en keuzes, want ze komen in allerlei pasvormen, kleuren en printjes of motiefjes. Onze tip is om af te wisselen. Ga die ene keer voor een heerlijke grote trui, misschien zelfs in een maatje te groot om hem zo oversized te dragen. Ook voor mannen is dat namelijk leuk. Zorg er ook voor dat de man wat truien met motiefjes of printjes in de kast heeft en koop wat fijne basics in effen kleuren. Zo kun je alle kanten uit en kan er veel gecombineerd worden.

Winterjas

Omdat het buiten kouder wordt en het weer best guur en naar kan zijn is een goede winterjas een must. Kijk daar het liefst nu al voor, want de mooie en fijne exemplaren zijn meestal in de herfst al uitverkocht. Ga voor een lekkere dikke jas, eventueel met capuchon voor die nonchalante look. Heb je een formele kantoorbaan? Kies dan ook nog een nette winterjas erbij, bijvoorbeeld een wollen exemplaar.

Schoenen

Onze slippers gaan we verruilen voor lekkere warme schoenen. Voor heren zijn laarsjes heel erg tof. Ze zijn stoer onder een jeans en houden de voeten en enkels lekker warm. Wissel ook bij schoenen af en koop naast laarsjes ook wat fijne warme sneakers en een paar nette schoenen. Zo is er voor elke gelegenheid en outfit een gepaste schoen.

Vesten

Vooral aan het begin van de herfst kan het soms wat gek weer zijn en dan zijn vesten onmisbaar. Je kunt ze namelijk als extra laagje dragen over bijvoorbeeld een t-shirt wanneer het wat warmer is, maar ook over een trui tijdens de koudere dagen.

Accessoires

Ook voor mannen geldt dat accessoires een outfit kunnen afmaken. Voor mannen zijn een mooi horloge en eventueel een stoere armband fijne accessoires. Wissel hier ook fijn mee af, zodat je er telkens een andere look mee kunt maken. Of wellicht vind je een horloge op zonne-energie wel iets?