Baddertijd met je kleintje, een van de fijnste momenten van de dag vind ik! Die kleine lijfjes die helemaal zen worden van het warme water en daarna heerlijk fris ruiken. Ik deel een aantal handige tips met je voor een fijne bad routine.

Babybadje, douche of normaal bad?

Er zijn verschillende manieren om je kindje te wassen. Zelf hebben wij de eerste weken het bekende babybadje op standaard gebruikt, ook tijdens de kraamweek was je hier je baby in samen met de kraamverzorgende. Wij vonden het zelf op een gegeven moment wat veel gedoe worden en zijn toen samen gaan douchen met de kleine. Goed stevig op de arm, je kunt hier eventueel een speciale douchehandschoen voor gebruiken en fijn samen douchen. Let wel op met zeep, het babyhuidje kan dan gladder worden. Wij deden/doen de kids ook regelmatig in het grote bad, zeker toen ze zelf konden zitten. Paar speeltjes erin en lekker spetteren! Na een dag flink spelen zijn ze zo weer helemaal fris voor het slapen gaan.

Praktische benodigdheden

Bij een pasgeboren baby heb je een aantal praktische dingen nodig. Een van de belangrijkste dingen om te hebben is een kinderthermometer voor in bad. Het is belangrijk dat het bad niet te heet is voor je kleintje, maar ook zeker niet te koud. De ideale temperatuur is 37 graden, minimaal 36 en maximaal 38. Een badje koelt snel af, hou hier rekening mee en badder dus niet te lang. Verder is het handig om een hydrofiel washandje bij de hand te hebben om je baby mee te wassen. Leg ook vast een wikkeldoek en hydrofiele doek klaar om je kindje in te wikkelen en mee af te drogen na het badderen.

Producten

Naast een badje, kinderthermometer en washandje heb je natuurlijk ook baby bad producten nodig. Wij hebben zelf in het begin alleen shampoo gebruikt en soms een badschuim of badolie i.v.m. een gevoelig huidje, maar je kunt natuurlijk ook een fijne wasgel aanschaffen voor je baby. Weleda vind ik een erg fijn merk en hebben wij veel gebruikt voor de kindjes. Je hebt hier o.a. shampoo, wasgel en crème van. Natuurlijk heb je ook nog de heerlijke producten van Zwitsal met de bekende babygeur. Ook deze zijn erg fijn in gebruik voor een baby. Kijk vooral zelf wat je prettig vindt gebruiken voor jouw kindje, ieder huidje is anders.

Welke producten gebruik jij in het bad van jouw kleintje?