Zoals je welllicht wel weet zijn er ontzettend veel verschillende soorten horloges waar je voor kunt kiezen. Je kunt kiezen voor een automaat, maar ook voor een model op Kwarts. De laatste jaren zien we echter dat er steeds meer mensen zijn die kiezen voor een mooi horloge op zonne-energie. Omdat we zien dat er nog altijd veel mensen zijn die niet precies weten hoe een dergelijk horloge werkt is het handig om hier wat dieper op in te gaan. In dit artikel laten wij jou daarom alles zien wat je moet weten over de horloges op zonne-energie!

Een horloge op zonne-energie – wat is het precies?

Voordat we je meer laten zien over de levensduur van deze horloges is het van belang om eerst eens goed in te zoomen op de werking van de horloges op zonne-energie. De horloges op zonne-energie maken gebruik van een zogenaamde zonnecel om stroom op te wekken. Wanneer licht de cel raakt, wordt energie geabsorbeerd. Dit wordt vervolgens weer omgezet in elektriciteit. Zonnecellen op de  horloges worden meestal achter semi-transparante wijzerplaten geplaatst, al kan het ook voorkomen dat je ze boven op de wijzerplaat vindt. Op het moment dat het licht is omgezet in elektrische energie, wordt het doorgegeven aan een oplaadbare batterij. Dit betekent dat hij niet meer leeg kan raken.

Zonne-energie vs. Kwarts

Nu heb je wellicht de vraag hoe het komt dat sommige horloges op de zonne-energie ook wel “Solar Quartz” horloges worden genoemd. Deze naam wordt wel eens aan de horloges gegeven omdat deze Solar-horloges kwartsuurwerken gebruiken. Horloges op kwarts maken gebruik van kwartskristallen om de tijd bij te houden. Dit type uurwerk is een van de meest betrouwbare en nauwkeurige uurwerken van vandaag. Een elektrische lading is door middel van het kwartskristal op het horloge naar de batterij geleid. Dit zorgt ervoor dat het uurwerk vervolgens gaat oscilleren. Dit is dan ook gelijk de reden dat de wijzers van een kwarts horloge tikken en niet zweven zoals bij een automaat!

Hoe lang gaat een zonne-energie horloge mee?

Een van de vragen die je wellicht hebt is hoe lang een horloge op zonne-energie eigenlijk mee zal gaan. Je wilt immers wel zeker weten dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je nieuwe aanwinst. We zien dat de horloges op zonne-energie over het algemeen beschikken over een langere levensduur van de batterij in vergelijking met gewone kwartshorloges. Bij deze horloges is de batterij na 2-3 jaar toch wel aan vervanging toe. In veel gevallen kun je verwachten dat een zonnehorloge meer dan 7 jaar meegaat, met de echt goede modellen kan je nog veel langer plezier hebben van je aanwinst. Maar dit is niet het enige voordeel van zonne-energie horloges:

  • Zonne-energie horloges zijn aan te merken als uniek
  • Veel zonne-energie horloges behouden hun waarde
  • Met zonne-energie horloges heb je minder onderhoudskosten

Ook een mooi horloge bestellen?

We hopen dat je dankzij de info uit dit artikel wat meer te weten bent gekomen over de voordelen van een mooi horloge op zonne-energie. Een horloge op zonne-energie is echt één van de beste dingen die je maar in huis kunt halen. Ben je op zoek naar een goed model dan raden wij je aan om eens een kijkje te nemen bij deze Seiko Solar op Chrono24.nl. Door de hoogwaardige kwaliteit ben je voorzien van een aanwinst waar je voor een lange tijd plezier van zult hebben. Blijf ook zeker even op deze site hangen als je nog veel meer te weten wilt komen over het bestellen van de beste horloges van dit moment!