Het zonnetje begint weer steeds meer te schijnen, heerlijk! Tijd om je kledinggarderobe en make-up onder handen te nemen. De donkere make-up kan opgeborgen worden en de lichte make-up mag weer tevoorschijn komen! In dit artikel delen wij fijne make-up tips speciaal voor de lente met je, lees je mee?

Nude lippenstift

Waar je in de winter waarschijnlijk sneller een rode of donkere kleur lippenstift pakt, is een nude lippenstift in de lente een betere keuze. Waarschijnlijk is je kleding vaak een stuk lichter en kleurrijker, waardoor je make-up hier op aangepast moet worden. Nude lippenstift is er in verschillende tinten, bijvoorbeeld met een roze of bruine ondertoon. Zo kun je kiezen wat het beste bij jouw huidskleur past, zodat het niet te bleek maakt. Zorg voor een paar verschillende lippenstiften in je make-up collectie, zo kun je lekker afwisselen en het afstemmen met je kleding en de gelegenheid waar je heen gaat.

BB crème

Voor mij onmisbaar in de lente en zomer: een fijne BB crème. Wanneer het warmer wordt, heb ik er een hekel aan om een laag foundation op te smeren. Maar ik wil wel graag mijn oneffenheden wat bedekken. Dan is BB crème ideaal! Dit is een combinatie tussen een foundation en een dagcrème, waardoor hij een stuk lichter aanvoelt. Je gezicht heeft dan toch een frisse look en het voelt niet zwaar aan. Extra fijn: de meeste BB crèmes hebben SPF toegevoegd, waardoor je ook meteen beschermd bent tegen het heerlijke zonnetje! Heeft je BB crème geen SPF? Smeer dit dan zelf bij tijdens je make-up routine. Een echte musthave om rimpels tegen te gaan.

Naturel ogen

Net als bij de lippen, is het ook mooi om de ogen naturel te houden. In de winter hou ik nog wel van een smokey eye of donkere eyeliner, maar in de lente maakt dit al snel wat harder. Daarnaast wil je ook voorkomen dat wanneer je gaat zweten door het warme weer, je smokey eye uitloopt en je eruit ziet als een panda. Naturel dus! Vaak is alleen een mascara al voldoende, je hebt dan wel een frisse blik maar het blijft natuurlijk. Wil je toch wat oogschaduw gebruiken? Kies dan voor een lichte kleur zoals lichtroze of lichtbruin. Een favoriet van mij hiervoor is het Essence The Nude edition oogschaduwpallet, lekker budget maar wel erg mooie kleuren. Hierdoor licht je oog net wat meer op, maar blijft het subtiel. Laat in de zomer de donkere oogschaduw en eyeliner zo veel mogelijk achterwege!

Wat is jouw make-up tip voor de lente?

Make-up tips voor de lente