Een lange autorit kan soms wat saai worden, vooral voor kinderen. Gelukkig zijn er talloze leuke reisspelletjes die je kunt spelen om de tijd te doden en de sfeer in de auto levendig te houden. In dit artikel delen we tien van de leukste reisspelletjes die perfect zijn voor een vermaakte autorit. Pak je spullen, maak je klaar en geniet van een gezellige en interactieve reis met het hele gezin!

  1. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet: Een klassiek spel dat nooit oud wordt. Een persoon kiest een voorwerp buiten de auto en geeft de eerste letter aan. De anderen moeten raden wat het is door vragen te stellen. Degene die het juiste antwoord raadt, mag de volgende ronde beginnen.
  2. Autobingo: Maak van tevoren bingokaarten met afbeeldingen van veelvoorkomende objecten die je onderweg kunt tegenkomen, zoals een verkeersbord, een vrachtwagen of een tankstation. De kinderen kunnen deze objecten afstrepen wanneer ze ze spotten. De eerste die een volle rij of kaart heeft, wint!
  3. Woordketting: Begin met een woord, bijvoorbeeld “auto”. De volgende persoon moet dan een woord bedenken dat begint met de laatste letter van het vorige woord, zoals “olifant”. Ga zo door en kijk hoe lang je de woordketting kunt maken zonder herhalingen.
  4. 20 vragen: Een denkspel waarbij een persoon aan een object denkt en de anderen maximaal 20 vragen mogen stellen om te raden wat het is. De vragen moeten alleen met “ja” of “nee” beantwoord worden.
  5. Reisbingo: Maak bingokaarten met verschillende verkeersborden, automerken of straatnamen. Terwijl je onderweg bent, kunnen de kinderen deze items afstrepen wanneer ze ze zien. De eerste die een volle rij heeft, wint!
  6. Woordspelletjes: Speel spelletjes zoals “Ik ga op reis en neem mee…”, waarbij elke persoon een item toevoegt aan een denkbeeldige lijst in alfabetische volgorde. Bijvoorbeeld: “Ik ga op reis en neem mee een appel, een bal, een camera, enzovoort.”
  7. Liedjes zingen: Zing samen favoriete liedjes of verzin gezamenlijk nieuwe teksten op bekende melodieën. Dit is een geweldige manier om de sfeer in de auto op te vrolijken en iedereen mee te laten zingen.
  8. Raad het dierengeluid: Een persoon bootst het geluid van een dier na en de anderen moeten raden welk dier het is. Wie kan de meeste dierengeluiden herkennen?
  9. Verhalen vertellen: Begin met een zin, zoals “Er was eens een kat die kon praten”, en geef het stokje door aan de volgende persoon, die de volgende zin aan het verhaal toevoegt. Zie hoe het verhaal zich ontvouwt met de creatieve bijdragen van iedereen.
  10. Imitatiecompetitie: Laat iedereen om de beurt een beroemd persoon, dier of karakter imiteren. De anderen moeten raden wie of wat het is. Dit spel zorgt gegarandeerd voor veel gelach en plezier.

Met deze tien leuke reisspelletjes kun je een autorit veranderen in een gezellige en vermakelijke ervaring voor het hele gezin. Of je nu klassieke spelletjes speelt zoals “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” of creatief wordt met verhalen vertellen, deze spelletjes zullen de tijd laten vliegen en mooie herinneringen creëren. Dus ga op avontuur, laat de auto ritmisch klinken met zang en gelach, en geniet van de reis samen!