Heb Is jouw kindje lekker creatief en is hij of zij altijd bezig met dingen bedenken en maken? Dat is goed, want creativiteit kent geen grenzen en dus is de verbeelding en fantasie groot. Als ouder van een creatief kind kan het, zeker wanneer jij zelf niet zo creatief bent, best wel eens moeilijk zijn om je kindje bij te benen. Daarom schieten wij jou te hulp, want in dit artikel geven we je wat leuke inspiratie voor een creatief kind.

1. Verfen 2.0

Heb je een schutting of een tuinhuis? Of een stenen terras? Geef je kind dan een emmer met water, een nieuwe verfroller en kwasten en laat hem of haar lekker met water ‘verven’. Ze kunnen hier eindeloos mee bezig zijn, want al die kunst droogt natuurlijk ook gewoon weer op. Dikke tip voor de kleintjes! En ook fijn voor papa en mama, want het is troepvrij.

2. Aan de klus

Wanneer je kind iets groter is kun je hem of haar laten klussen. Je hebt vast en zeker nog wel wat restjes hout en een paar nagels in huis. Geef die aan je kind, leg er een hamer bij en laat ze lekker timmeren. Vooraf is het belangrijk dat je eerst goed en rustig uitlegt hoe je kind een hamer moet gebruiken en dat ze heel goed moeten opletten met hun vingertjes. Ze zijn er lekker zoet mee en vinden dit natuurlijk prachtig om te doen. Je staat versteld wat kinderen in elkaar weten te timmeren!

3. Verhalen maken

Is je kind meer van het lezen en verhalen bedenken? Laat hem of haar dan eens op jouw computer of laptop een verhaal tikken. Het hoeft geen bladzijdes lang te zijn, elk verhaaltje is prima. Print het vervolgens uit en laat jouw kind dit nog versieren met wat tekeningen die erbij passen en/of stickers. Superleuk om te bewaren voor later en het is ook echt een werkje waar ze trots op zijn!

4. Bloemschikken

Heel iets anders, maar zeker ook lekker creatief is bloemschikken. Wij als volwassenen vinden dit soms al wat moeilijk, dus maak het niet te ingewikkeld. Haal een paar mooie bloemen en groen in huis en wat oase. Je zult vast en zeker nog wel een leuke schaal of bloempot hebben. Doe de oase erin, vul met water en leg de tafel vol met allerlei dingen voor in het bloemstuk. Eventueel kun je je kind helpen met het vastmaken, maar laat hem of haar voor de rest alles zelf doen. Na een middagje heb je een mooi kunstwerk voor op tafel!

5. Scholen inspireren

Gelukkig zijn er ook genoeg scholen die de creativiteit van je kind stimuleren. Grote Broer bijvoorbeeld doet dat aan de hand van een workshop basisschool. Dit kan heel uiteenlopend zijn van dans tot aan zang en van acteren tot aan acrobatiek. Omdat de kinderen dit in groepsverband doen is het ook altijd erg leuk! Haal die inspiratie van school naar huis en gebruik dat om zelf de meest leuke dingen te verzinnen.