De winter duurt al heel lang en zal ook nog wel even duren. De tijd van heerlijk lente weer en lekker buiten in de tuin genieten laat echt nog wel even op zich wachten en dus is het tijd om het binnen gezellig te maken. Na Kerst ruimen we vaak best veel op en het kan in januari en februari dan ook wat kaal en leeg aanvoelen in huis. Wennen aan de leegte hoort er natuurlijk bij, maar die leegte kun je ook wat opvullen met gezellige items die jouw woonkamer meer sfeer geven, zoals een vloerkleed.

Vloerkleed in de zithoek

Heb jij al een vloerkleed in je woonkamer liggen? Vaak is het het gezelligst als een vloerkleed in je zithoek ligt, zo half onder je bank en de salontafel. Het bakent de zithoek wat af, waarmee je meteen een knus en gezellig plekje creëert. Een vloerkleed van 200×300 is bijvoorbeeld al lekker groot genoeg voor bij je bank. Kies hem in een mooie en rustige kleur, zodat hij goed weg blendt met de rest van je interieur. Natuurlijke tinten als beige en grijs doen het bijvoorbeeld in elk interieur wel goed. Of wat dacht je van een mooie blikvanger als in een roze vloerkleed? Supertof!

Roze vloerkleed

We zien het niet zo heel vaak in de interieurs, hoewel de echte hippe interieur fanaten het er wel samen over eens zijn: een roze vloerkleed geeft sfeer! Door de warme kleuren van roze breng je warmte aan in je interieur. De roze kleur popt er lekker uit en geeft net dat beetje extra sfeer in huis. Zet er nog wat mooie kaarsen in verschillende kleuren en hoogtes bij en het plaatje is compleet.

Erker? Kies een vloerkleed!

Heb je een erker aan je huis, lucky you! Dit soort plekjes in huis geven meteen een boel mee mogelijkheden als het gaat om sfeer brengen in je woonkamer. Door de fijne lichtinval is het heerlijk om hier een luxe stoel neer te zetten. Kies bijvoorbeeld eentje met van dat gezellige en knuffelige teddy stof. Leg eronder een vloerkleed neer dat niet al te groot is. Hiermee baken je jouw gezellige hoekje af. Zet er een klein bijzettafeltje bij voor jouw theetje en een vaasje met mooie droogbloemen. Zo creëer je ook hier in een handomdraai een fijne sfeer.

Maak het interessant met een organisch vloerkleed

Organische vormen zien we tegenwoordig heel veel terug in de interieurs. Of het nu om meubels gaat, decoratie en zelfs vloerkleden…organische vormen zijn hip! Hang een toffe spiegel op in een organische vorm, kies voor een interessante kandelaar of leg eens een organisch vloerkleed neer. Het maakt je ruimte ineens een stuk interessanter, speelser en mooier.

Chillen op je vloerkleed

Een bank vol met cosy kussens…het is iets dat je veelal in de woonbladen ziet en jij ook makkelijk thuis kunt hebben. Shop de meest mooie kussens en varieer ook hierbij weer met kleur, textuur en grootte. Alles kan en alles mag! Gooi alles bij elkaar op de bank en het knuffelen kan beginnen. Ook lekker: neem een boel van die nieuwe kussens en gooi ze eens van de bank af. Wanneer je een fijn vloerkleed in je zithoek hebt liggen is het heerlijk om daar eens op te liggen en te chillen voor de tv. Uiteraard samen met jouw nieuwe kussens!