Ben je van plan om binnenkort op reis te gaan? Dan is het belangrijk om op tijd je reisverzekering Univé te regelen. Misschien denk je: wat kan mij gebeuren tijdens mijn vakantie? Het eerlijke antwoord is: heel erg veel. We gaan er niet vanuit dat je in de problemen komt, maar het is wel verstandig om te zorgen dat als je met moeilijkheden te maken krijgt, je een oplossing achter de hand hebt. Je reisverzekering is het vangnet dat je nodig hebt om tal van problemen op te lossen. Dit voorkomt niet alleen een hoop stress, het zorgt er ook voor dat je je spaargeld niet hoeft te gebruiken om je vakantie te redden.

Wat mag je van een goede reisverzekering verwachten?

Wie reist, loopt risico’s. Je bent namelijk in een gebied dat je waarschijnlijk niet zo goed kent en je bent daarom meer afhankelijk van andere mensen. Maak je een tocht en moet je je aan een strak reisschema houden? Dan kan het gebeuren dat je een verbinding mist en dat je ineens ergens moet overnachten. De kosten van deze onvoorziene gebeurtenissen worden door je verzekeraar betaald. Eet je iets wat achteraf niet goed bleek te zijn? Dit kan je vakantie behoorlijk verpesten, maar maak het niet erger door ook nog onverzekerd te zijn. Mocht je medische hulp nodig hebben in het buitenland, dan kun je altijd contact opnemen met je verzekering om te horen hoe ze je van dienst kunnen zijn. Zo kun je tal van vervelende situaties opvangen en oplossen met behulp van je reisverzekering. Sluit het daarom op tijd af zodat je goed voorbereid aan je welverdiende reis kunt beginnen.

Vergeet niet om ook een annuleringsverzekering te nemen

Een reisverzekering is niet alleen tijdens je vakantie van groot belang, ook voor je vakantie kun je al veel hebben aan een goede verzekering. Vanaf het moment dat je je vakantie namelijk gepland hebt, kan er iets gebeuren waardoor je niet meer op reis kunt gaan. Sluit dus ook altijd een annuleringsverzekering Univé af omdat je hiermee de reeds gemaakte kosten vergoed kunt krijgen. Dit kan net het verschil betekenen tussen je vakantie door je neus geboord zien worden en je vakantie enkel uitstellen. Ook tijdens je vakantie kun je veel aan je annuleringsverzekering hebben. Mocht je vervelend nieuws te horen krijgen van het thuisfront, dan kun je je verzekering bellen om te horen hoe je zo snel mogelijk weer naar Nederland kunt reizen. Vluchten die je op het laatste moment boekt zijn vaak heel duur, dus het is daarom fijn dat je verzekering deze kosten voor je zal betalen. Regel je zaken goed.

Zorg dat je polis volledig aansluit bij jouw reisplannen

Een goede verzekering is er een die volledig afgestemd is op jouw reis. Op die manier kun je meer voordeel uit je polis halen. Kijk daarom altijd even goed naar de extra dekkingen. Ben je van plan om op wintersport te gaan? Neem dan een wintersportdekking zodat je een vangnet hebt voor alle problemen die je tijdens je vakantie tegen het lijf kunt lopen. Wil je graag een wereldreis maken? Verleng dan de duur van je verzekering. Check ook altijd even goed of het land waar je naartoe wilt gaan, onder de dekking van je polis valt. Blijkt dit niet het geval te zijn, dan kun je je polis altijd aanpassen. Op die manier kom je tijdens je vakantie niet voor vervelende verrassingen te staan. Kijk even op de site van je verzekeraar om je polis vandaag nog samen te stellen. Je sluit hem met een paar muisklikken gelijk af.