Zo heel af en toe heeft de lente zich al laten zien en wat worden we daar allemaal intens blij van. Na een hele winter vol regen en grijze wolken is het nu tijd voor de zon. Toch kan het af en toe nog best wel eens koud zijn, waardoor dagenlang in de tuin zitten nog niet kan. Gelukkig zijn er andere manieren om toch van buiten te genieten, ook al vertoef je binnen.

1. Een grote pui

Je hebt het of je hebt het niet in huis: een grote pui. Mocht je verbouwplannen hebben raden we je er echt eentje aan, want hoe fijn is het als je deze lekker open kunt schuiven om stiekem net wat meer van het weer te genieten? Je zit binnen immers uit de wind en krijgt toch wat van buiten mee. Dit soort schuifdeuren zijn ideaal en ook helemaal hip, zeker wanneer ze van aluminium zijn!

2. Lekkere luie stoel

Heb je een lekker plekje achter het glas, zoals een dergelijke pui waarover we het net hadden, dan is het fijn wanneer je daar heerlijk achter kunt genieten. Maak er een hoekje vrij, waar je een fijne luie stoel kunt plaatsen. Eentje van teddy stof is heel cosy en bevordert het gevoel van genieten. Hang er een dekentje over wanneer het nog een beetje fris is en je kunt heerlijk genieten en naar buiten kijken.

3. Trek die gordijnen open

In de winter zijn we geneigd om de gordijnen lekker dicht te houden. Nu het voorjaar er weer aan komt mogen die gordijnen lekker open. Niet half, maar gooi ze helemaal open en laat het licht naar binnen komen. Niet alleen ziet het er een stuk vrolijker uit, ook wordt je er zelf vrolijker van! (Zon)licht doet immers worden voor ons humeur!

4. Groen in huis

Wist je dat groen in huis ook bijdraagt aan een happy buitengevoel? Ook al zit je binnen, met een stel mooie kamerplaten om je heen haal je dat buitenleven makkelijk naar binnen. Let wel op welke planten je koopt en of deze in de zon mogen staan, zodat je er het langst van kunt genieten. Zet ze in een mooie kleurrijke pot die zomer schreeuwt, dat staat heel tof!

5. Loungesetje

Een loungeset is niet enkel bedoeld om in je tuin op het terras neer te zetten. Heb je een buitenkamer, dan kun je deze ook heel gezellig inrichten met een toffe loungeset. Op die manier kun je hier lekker relaxen, zit je binnen achter het glas, maar heb je toch het idee dat je meer buiten bent.