Het is eindelijk weer een beetje lekker weer geworden de laatste dagen en daarmee krijg ik meteen de zomer in mijn bol. Lekker in de tuin zitten, genieten van een goed boek en een glaasje bubbels. Maar uiteraard niet in het donker. Lees je mee?

Het liefst zit ik iedere avond tot tien uur in de tuin en geniet ik van de frisse lucht en het zomerse zonnetje. Met een boek in de tuin zitten vind ik heerlijk maar vaak word het donker voordat ik naar binnen wil, helemaal in het voorjaar. Daarom vind ik het belangrijk dat er genoeg licht is in mijn tuin zodat ik lekker kan blijven lezen tot ik naar binnen wil. Ook kun je ’s avonds nog een barbecue organiseren met vrienden en familie maar als het laat wordt dan kun je niet meer zien wat je eet. Heel vervelend en daarom heb ik solar ledverlichting in mijn tuin zodat ik geen last meer heb van deze problemen.

Wat is solar ledverlichting?

Tegenwoordig wordt het steeds bekender, solar ledverlichting. Je vindt deze verlichting met name in tuinen en op balkons. Het is namelijk een tuinlamp die door middel van zonne-energie werkt. De lamp wordt opgeladen door de een zonnecollector die zich op- of naast de lamp bevindt. Wanneer ’s zomers de zon de hele dag schijnt, is de verlichting voldoende opgeladen om ’s avonds te branden. Op deze manier verspil je geen extra energie en wordt de energierekening dus niet hoger maar heb je toch voldoende licht om ’s avonds lekker buiten te blijven zitten.

Wij hebben zelf buitenlampen van directlampen.nl. Persoonlijk vind ik die verlichting erg fijn, het werkt met een sensor dus de lampen gaan automatisch aan wanneer het donker wordt. Zo blijft de tuin lekker licht en kan ik altijd genieten van een boekje ook tijdens de avonduren.

Je hebt verschillende soorten lampen zoals hanglampen die bijvoorbeeld aan de schutting kunt hangen maar ook staande lampen die je gewoon in de tuin kunt neerzetten. Ik heb lampen die aan onze schutting hangen omdat ik dat het mooiste effect vond hebben in onze tuin.

Heb jij voldoende licht in de tuin?

Handtekening Jamey