Tijdens mijn zwangerschap viel het mij pas op hoeveel ouders gebruik maken van een draagdoek. Ik heb mij vanaf dat moment voorgenomen om ook eens op zoek te gaan naar een handige draagzak. Twijfel je nog of je een draagdoek wilt gebruiken? Ik geef je graag 7 redenen om een draagdoek te gebruiken.

Je hebt je handen vrij

Een draagdoek gebruiken is praktisch. Je hebt namelijk je handen vrij om wat anders te gaan doen. Je kunt bijvoorbeeld de was tussendoor opvouwen of andere klusjes in huis doen.

Goed voor je baby

Je baby wilt het liefst zo dicht mogelijk bij je zijn. Het is zelfs bewezen dat baby’s die dichtbij de ouders gedragen worden rustiger zijn en minder gespannen zijn. Als je ze dicht bij je draagt horen ze je hartslag en ruiken zij je. Dit zorgt ervoor dat zij zich heerlijk kunnen ontspannen. We willen toch allemaal dat onze baby zich goed voelt?

Voor het sporten en lange wandelingen gebruik ik de Stokke MyCarrier. Deze draagzak kan wat meer beweging aan en tijdens Baby & Fit is dit wel nodig.

Helpt bij de hechting

Naast dat het gebruiken van een draagdoek ervoor zorgt dat je baby zich kan ontspannen, zorgt het er ook voor dat jij het hechtingsproces beter op gang brengt. Wist je dat huidcontact namelijk hormonen vrij geeft bij jou en je baby waardoor jullie je veilig voelen bij elkaar? Een hele goede reden om gebruik te maken van een draagdoek.

Handig in de supermarkt

Boodschappen doen met een kleine baby is niet altijd even gemakkelijk. Vooral niet als je een kinderwagen of maxi cosi bij je hebt die je ook mee moet duwen naast al je boodschappen. Een draagdoek doet je problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Draag je baby gemakkelijk mee terwijl jij een winkelwagen duwt met je boodschappen.

Efficiënter gebruik maken van het openbaar vervoer

Als je gebruik maakt van het openbaar vervoer met een kinderwagen, dan heb je al gauw dat er geen ruimte is voor de kinderwagen of dat je op een oncomfortabele plek moet zitten omdat er anders geen ruimte is voor de kinderwagen. Met een draagdoek heb je dit probleem niet meer. Je kunt een stuk efficiënter gebruik maken van de bus of trein.

Goed voor de lichamelijke ontwikkeling

Voor een baby is de kikker houding een hele natuurlijke houding. De ruggengraat van je baby wordt op deze manier zo weinig mogelijk belast en daarnaast is dit een hele goede houding voor de heupontwikkeling.

Helpt bij pijn

Heeft je baby last van darmkrampjes of andere pijntjes? Het rondlopen met een draagdoek zorgt ervoor dat je baby weer rustig kan worden.

Zou zijn draagdoeken niet voor iedereen weggelegd. Ik zelf vond het bijvoorbeeld enorm moeilijk om een draagdoek goed te knopen. Ik was dan ook erg blij toen ik de JPMBB little No-Tie Wrap mocht testen. Dit is een draagdoek die je niet hoeft te knopen, hoe makkelijk is dat! Door middel van een ring trek je hem strak en vast en hoppa handen vrij! Je kunt de Little No-Tie Wrap kopen bij de Kleine Giraffe voor €69.99.

Zoals je leest brengt het gebruik van een draagdoek veel voordelen met zich mee. Mij heeft het in ieder geval heel erg goed geholpen. Maak jij gebruik van een draagdoek?

Handtekening Jamey