gesprekken met mijn peuter 2

Hoewel ons meisje pas 2 jaar is heb ik al een geruime tijd goede gesprekken met haar. Ze weet maar al te goed duidelijk te maken wat ze wilt (of wilt weten) en dat levert vaak genoeg leuke gesprekken op. In dit artikel deel ik er een paar met je.

Wat heb ik gezegd??

Een zin die ik vaak genoeg moet gebruiken is “wat heb ik gezegd? Dat mag niet!”. Mevrouwtje heeft dit echter heel goed onthouden en komt dan ook regelmatig zelf met deze zin op de proppen. Vooral als ik bijvoorbeeld een discussie aan het hebben ben met Bram. Jammer genoeg kiest ze dan vaak partij voor hem en mag ik de vraag beantwoorden haha.

Waarom? Waarom? Waarom? 

Ook dit komt heel erg regelmatig voor. Op alles wat ik doe, vraag of zeg krijg ik dan het weerwoord “waarom”? Het mooie is dat dit niet bij 1 keer blijft. Soms kan ze een half uur door blijven vragen. Zou ze het doen om echt wat te leren? Of is het misschien toch een stopwoordje aan het worden? Ik hoop niet het laatste, want op sommige vragen weet ik het antwoord ook gewoon niet.

Mama, wat ga je doen?

Mama gaat even naar de WC. Waarom? Of wanneer ik ga stofzuigen; mama, wat ga je doen? Poepen in mijn oude schoen! En zelfs als ik richting de voorraadkast ga komt ze al achter mij aan rennen om te vragen wat ik ga doen. Ideaal als ik weer op mijn dieet wil gaan letten want zo kan ik niet ongezien iets te snoepen meer pakken.

gesprekken met mijn peuter Samen op bed

Mama, hoor je dat? Dikbil!

Ik moest wel even slikken toen ik dikbil te horen kreeg. Ik vroeg mij vooral af waar ze dit had geleerd. Maar wat bleek nou, ze bedoelde de deurbel! Gelukkig maar!

Ik kan nog steeds elke dag in een scheur liggen om mijn gesprekken met Noé. Ze is in iedergeval niet op haar mondje gevallen. Wat zijn jouw leukste gesprekken met je peuter?

Leuke gesprekken met mijn peuter van 2