Krullend haar: onze tips!

Wanneer je krullend haar hebt (of wilt), kan de styling en verzorging nogal eens lastig zijn. Je wilt je krullend natuurlijk zo mooi mogelijk houden en zonder te pluizen. Geïnspireerd door de Curly Girl Methode die je nu o.a. op TikTok veel ziet, hebben wij een blog voor je met onze tips voor krullend haar.

Wassen

Je haarroutine begint natuurlijk met het wassen van je haar. Om je krullen zo mooi mogelijk te houden, is het belangrijk om shampoo en conditioner te gebruiken zonder siliconen, minerale oliën, wax en alcohol. Ook is het aan te raden om je haar slechts 1 keer per week te wassen. Gebruik daarnaast altijd een vocht inbrengende conditioner, hierdoor wordt je haar extra gevoed. Investeer in goede producten. Deze zijn wellicht wat duurder, maar voor jouw krullend haar wel een stuk beter dan goedkopere merken.

Drogen

Krullend haar kun je het best aan de lucht laten drogen of met een hydrofiele doek. Maar we begrijpen dat je soms ook even je haar wilt föhnen, investeer daarom ook in een goede föhn. Ook wanneer je slag of stijl haar hebt van jezelf, maar graag krullend haar wilt, kun je met een goede föhn een hoop bereiken. Föhns heb je in allerlei soorten, het is daarom goed om voor jezelf duidelijk te hebben wat je graag wilt. Is het puur voor te drogen? Of wil je ook volume en krullen creëren? Voor dat laatste is bijvoorbeeld een krul föhn ook een aanrader! Die droogt en krult het haar in een, ideaal.

Krultang

Heb je helemaal geen krullen van jezelf, maar wil je ze wel graag? Dan is er gelukkig altijd nog de krultang! Krultangen shop je gemakkelijk online, je hoeft dus niet naar een speciale kapperszaak toe. Ook hier heb je vele verschillende soorten: grove krullen, kleine krullen, slag, net wat je wilt. Of kies een krultang met meerdere opzetstukken, zo kun je altijd de krullen maken waar jij die dag zin hebt.

Haarverzorging

Wanneer je krullen eenmaal zijn zoals je ze wilt, is het als finishing touch belangrijk om je krullen goed te verzorgen. Denk aan een verzorgende olie, serum of spray. Hierdoor zijn je krullen gevoed en ruikt je haar ook nog eens super lekker, win-win situatie! Je kunt je ook laten adviseren door je kapper, die weet precies welk product je kunt gebruiken voor je haarverzorging.

Heb jij krullen of zou je ze graag willen?

Krullend haar: onze tips!