BBQ

Het is weer tijd voor de BBQ! En daar horen natuurlijk ook een aantal lekkere recepten bij. Benieuwd wat ik graag klaar maak als de Barbecue weer aan kan? Lees dan snel verder.

Pasta salade

Om te voorkomen dat ik niet helemaal los te ga op stokbrood en sausjes zorg ik altijd voor een lekkere frisse pasta salade. Het mooie aan een pastasalade is dat je die vooraf al klaar kunt maken en ook vaak kan maken van “restjes” zo heb ik altijd wel een pot augurken, uitjes, pasta, tomaten, paprika en komkommer in huis. Ik voeg dan nog tonijn of kipfilet toe en dan ben je eigenlijk al weer klaar. Zelf vind ik het ook altijd lekker om er een klein beetje mayonaise (ik gebruik hiervoor Hellmann’s) doorheen te doen voor dat kleine zuurtje. Maar dat kun je natuurlijk ook vervangen door bijvoorbeeld een beetje pesto.

pastasalade

Een lekkere verse knoflooksaus

Bij een goede barbecue hoort natuurlijk ook een lekkere verse knoflooksaus. Dit vind ik zelf echt tien keer lekkerder dan de simpele flesjes uit de supermarkt. En wist je dat het ook echt mega makkelijk gemaakt is? Je hebt er niet eens zo veel voor nodig!

Wat heb je nodig: 

  • Knoflook (en een knoflookpers)
  • Bieslook
  • Mayonaise
  • Een klein beetje water

knoflooksaus

Je hebt voor 4 personen ongeveer 3 teentjes knoflook nodig. Die pers je in een schaaltje, daar voeg je dan ook gelijk de mayonaise aan toe. Om het goed te kunnen mengen voeg je een eetlepel water toe. Als je alles gemengd hebt snij je nog een klein beetje bieslook klein en voeg je die naar smaak toe.

En natuurlijk vers vlees!

Een goed stuk BBQ vlees is natuurlijk onmisbaar bij een goede BBQ. Maar waar ga je dan voor? Volgens mijn man is een Bavette een echte musthave omdat dit vlees het echte BBQ gevoel geeft. Een mooie Bavette kun je lekker langzaam laten garen waardoor je een lekker mals stuk vlees krijgt. Weet je niet wat je moet bestellen? Dan is zijn de BBQ pakketten van Bollensteak.nl een aanrader. Ze bieden verschillende soorten pakketten aan met mooi en uiteraard kwaliteitsvlees aan. Wil je naast een goed stuk vlees op de BBQ ook indruk maken? Dan is een lamsrack of Ribeye de beste keuze. Het ziet er niet alleen prachtig uit, het smaakt ook verrukkelijk!