De tijd vliegt voorbij. Noé is alweer bijna een jaar en hoe cliché het ook klinkt ik geniet van elke seconde met haar. Toch merk ik dat ze meer behoefte heeft aan andere kindjes om mee te spelen. Tijd om dus een afweging te gaan maken voor opvang. Benieuwd waar ik voor gekozen heb en waarom? Lees dan snel verder.

Vanaf de dag dat ze geboren is ben ik eigenlijk 24/7 bij Noé. En ik geniet er ook echt met volle teugen van. Van dat kleine hummeltje dat net haar ogen open deed tot de “grote” meid die ze nu al is. Zelf lekker wandelen door het huis met haar baby walker of loopwagentje, achter Milo aan rennen. Echt waar, het is elke dag een feestje!

Toch merk ik dat ze behoefte heeft aan meer. Wanneer ze haar kleine neefje om zich heen heeft bloeit ze ook helemaal op. Het is zo leuk om te zien hoe ze dan samen kunnen spelen. Daarnaast heb ik soms ook behoefte aan wat meer tijd om te kunnen werken. Bram nog wel eens durft te zeggen dat ik me niet zo druk hoef te maken want hij gelooft er in dat er elfjes zijn die het hele huishouden doen, voor Noé zorgen, met haar spelen en daarnaast ook mijn werk doen. Nou denk het niet!

Wat moet ik nu kiezen?

Dus we hebben besloten om in ieder geval voor 1 dag in de week opvang te regelen. En geloof mij, ik vind het vreselijk aan de ene kant. Maar ik weet ook dat dit heel goed voor haar zal zijn. Nou kwam voor ons ze keuze, gaan we voor een kinderdagverblijf of een gastouder. Ik hoor namelijk zo veel verschillende verhalen van mensen. Zo heeft Sanne gekozen voor een gastouder, en koos Judith voor een kinderdagverblijf.

Allergie als factor

Voor mij waren er een aantal factoren om rekening mee te houden. Allereerst zitten we natuurlijk met Noé haar ernstige reactie op kattenharen. Zelfs mensen met een kat die haar knuffelen zorgen voor uitslag. We hopen natuurlijk dat dit minder gaat worden met de tijd, maar tot het zo ver is zorgen we er voor dat ze er zo min mogelijk last van heeft.

Ook heb ik natuurlijk bij mij in de buurt wat rondgevraagd. Hoe is het gesteld met de kinderopvang in de buurt? Hoewel we in een hele nette buurt wonen zijn de kinderen hier echt soms ongelofelijk om het maar netjes neer te zetten. Gescheld, met fietsen naar elkaar gooien en soms zijn ze ook enorm onbeleefd naar ouderen. Wil ik mijn kind daar aan blootstellen? Want ja, al die kinderen zitten op het schoolplein naast het kinderdagverblijf. Nee, liever niet.

Gastouder it is!

Via een gastouderbureau kwam ik al snel terecht bij een hele lieve gastouder in mijn dorp. En het mooie is dat ze ook nog eens 3 minuten hier vandaan zit. Verder heeft ze zelf ook twee zoontjes (2,5 jaar en 8 maanden) en is ze heel erg leuk voor de kindjes. Ik voelde me gelijk welkom. En Noé ook, ze begon gelijk met spelen! Een warme huiselijke sfeer, om de hoek, en ook interactie met andere kids. Precies wat ik zocht!

Noé gaat pas per januari naar haar nieuwe gastouder. Maar ik vind het nu al spannend. Gaat ze het wel leuk vinden. mist ze me niet, gaat alles wel goed? Hadden jullie dit gevoel ook?