Noé wordt alweer bijna een jaar! Ik kan het nog steeds niet geloven. En omdat ik al snel in de gaten had dat ze maar al te graag kwam kijken als ik aan het koken was kwam ik op het idee om een IKEA Duktig keukentje voor haar verjaardag te halen. Maar in de standaard kleuren past hij helemaal niet in ons interieur. Een mooie reden om hem dus te gaan pimpen! Benieuwd hoe ik dat heb gedaan? Lees dan snel verder.

Voor we aan de slag gaan heb ik even mijn boodschappenlijstje op een rijtje gezet voor je. 

Boodschappenlijstje Ikea Duktig pimpen:

  • Terpentine
  • Een oude doek
  • Een plastic zeil of een groot stuk karton
  • Spuitverf (ik kocht een rosé gouden kleur)
  • Marmer plakfolie 
  • Een blik verf 
  • Een kwast en een kleine roller
  • Een schuurmachine (ik gebruik hier de Mouse detail accuschuurmachine van BLACK + DECKER voor)

Via Marktplaats heb ik voor een leuk prijsje een gebruikte, maar nog hele nette Ikea Duktig keuken kunnen kopen. Persoonlijk vond ik het een beetje zonde om een nieuwe te kopen omdat ik hem toch helemaal ga opschuren. Via Marktplaats vind je ze meestal voor een prijs rond tussen de 40 en 50 euro. Vervolgens heb ik alles uit elkaar gehaald. Het is gelukkig een vrij simpele constructie dus je bent er zo klaar mee!

1: Het plastic spuiten

De eerste stap die ik heb gezet was het plastic spuiten in de rosé goud die ik had gekocht bij en verf speciaalzaak. Met “al het plastic” bedoel ik de handvaten, de kraan, de wasbak en ook de rand van de kookplaat. De kookplaat zelf heb ik vooraf eerst afgeplakt zodat niet alles onder zou zitten. Omdat spuitverf niet altijd goed wil hechten is he terg belangrijk om eerst alles af te nemen met terpentine en vervolgens in te spuiten met een primer. En vervolgens 2 laagjes rosé goud er over en klaar is kees! Wel even goed laten drogen!

2: Het werkblad wrappen

Het standaard werkblad is erg saai. Maar bij de bouwmarkt kun je echt ontzettend leuke soorten plakfolie halen. Ik koos voor een marble look. Het is een kwestie van goed afmeten en daarna de folie uitsnijden. Vergeet ook niet om de hoeken net als het kaften van een boek om te vouwen voor het mooiste resultaat.

ikea duktig

ikea duktig

3: Het echte werk! Schuren!

Ja ja, het echte werk begint. Tijd om de rest van het keukentje te schuren. Ik heb besloten om alle houtkleurige stukken van het keukentje te verven in een oud roze kleur. Hiervoor moest ik wel eerst alles licht opschuren. Met de Mouse detail accuschuurmachine kan ik perfect overal bij en zelfs de kleine hoekjes zachtjes opschuren. 

ikea duktig

4: Tijd om de Ikea Duktig keuken te schilderen!

We zijn nu bij het laatste stukje van het pimpen van de IKEA Duktig keuken aangekomen. Nu alles is opgeschuurd is het tijd om de vlakken te schilderen. Voor de grote vlakken gebruik ik een rollertje. De wat kleinere hoekjes schilder ik met een kwast. Laat alles wel echt even goed drogen voor je het keukentje weer in elkaar zet!

minimalistische sieraden

Is het niet ontzettend leuk geworden? Het keukentje is echt precies geworden zoals ik in gedachten had! Ik hoop dat ons meisje er ontzettend veel plezier van gaat hebben. 

ikea duktig

Ikea duktig