Het zonbeschermingsseizoen is weer begonnen en wat kunnen wij daar van genieten! Heerlijk lekker lang buiten vertoeven, genieten van de zon en het vrolijke sfeertje dat dat met zich meebrengt. Belangrijk is echter om je goed te blijven insmeren en dit gedurende de dag te blijven herhalen. Nu kennen we de meest reguliere merken wel, maar er is meer. Vandaag laten we je kennismaken met producten en merken die nog niet zo bekend zijn, maar net zo fijn (of misschien wel fijner) zijn.

Heliocare

Een vrij onbekend merk is Heliocare. Het merk is anders dan de normale zonbeschermingsmerken, want ze maken gebruik van de Fernblock technologie, welke buitengewone eigenschappen heeft dankzij het extract van tropische varens uit Midden-Amerika. Fernblock geeft een natuurlijke antioxidanten bescherming en beschermt hiermee niet alleen tegen UV-straling, maar ook tegen hyperpigmentatie en vroegtijdige huidveroudering. Het merk combineert minerale en chemische filters wat zorgt voor een maximale bescherming. Daarbij behoort het merk tot de koraal vriendelijke zonbescherming en dat is natuurlijk ook heel erg belangrijk!

Bioderma

Bioderma is ook een wat onbekender merk. De producten bevatten geen schadelijke ingrediënten zoals parabenen, ftalaten en formaldehyden. Elk product bevat zuivere bestanddelen die enkel goed doen voor de huid. Fijn voor de lente en de zomer is Bioderma Cicabio. Deze crème bevat een SPF50+ en beschermt dus onwijs goed. Hij is zelfs geschikt voor kinderen en baby’s.

Nuxe

Als je een ware beautyliefhebber bent, dan ken je het merk Nuxe al wel. Nuxe is met name bekend van haar geweldige luxe olie, maar wist je dat ze ook fijne een zonbescherming hebben? De Nuxe Sun Bruiningsolie is een geweldig product voor de zonaanbidders. De olie zorgt er namelijk voor dat je sneller en mooier bruint, ideaal dus voor mensen die niet zo heel snel bruin worden. Het product komt in een fijne spray flacon en het is geschikt voor zowel het gezicht als het lichaam. De spray beschermt de huid ook tevens tegen de zon, maar pas op…de factor is wel vrij laag. Het product bevat namelijk een SPF10, dus tijdens de zonnige dagen moet je eigenlijk vooraf wel iets bijsmeren. Het fijne van de olie is dat hij de huid tevens hydrateert en tegelijkertijd niet vet laat aanvoelen. Onze huid kan namelijk uitdrogen door warmte en de zon. Het is waterbestendig, maar wij adviseren wel altijd na het zwemmen even bij te sprayen (dat geldt overigens ook voor elke andere zonbescherming).

Ken jij deze zonbescherming al?