De huizencrisis lijkt over zijn top te zijn gelukkig, maar nog steeds is verhuizen voor veel mensen geen optie. Groter wonen willen we allemaal wel, maar de prijs die je daarvoor moet betalen is veel te hoog op dit moment. Gelukkig zijn er ook andere manieren om ruimer te wonen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verbouwing? Je kunt namelijk jouw huidige huis vaak zelf wat vergroten. Heb je geen idee hoe? Wij geven jouw vandaag 4 tips!

1. Uitbouw

Eén van de bekendste manieren om jouw huis te vergroten is door te verbouwen. Verbouwen kun je op meerdere manieren doen, maar wanneer het gaat om meer ruimte te krijgen is een uitbouw ideaal. Je bouwt hiermee een extra (grote) ruimte aan de achterkant van jouw huis. Zo kun je er jouw keuken in zetten bijvoorbeeld of een speelhoek maken. Het fijne van een uitbouw is dat je het zo groot kunt maken als jij wilt. Het nadeel is natuurlijk dat er een deel van jouw tuin verdwijnt, maar wanneer deze vrij groot is is dat niet zo erg.

2. Erker

Heb je al eens nagedacht over een erker? Een erker wordt geplaatst aan de voorkant of zijkant van je huis. Hiermee creëer je wat extra ruimte in huis. Bij een erker draait het niet direct om de vele vierkante meters die erbij komen, maar meer om het ruimtelijke gevoel. Daarnaast zorgt het ook lekker voor veel lichtinval, omdat in een erker veel ramen zitten. Op die manier wordt jouw woning ook optisch groter.

3. Dakkapel

Wanneer je een slaapkamer tekort komt kan het een idee zijn om naar de zolder uit te wijken. De zolder kun je namelijk vrij makkelijk verbouwen tot een slaapkamer. Voor meer ruimte kun je een dakkapel laten plaatsen. Je zult er van versteld staan hoeveel ruimte dit oplevert. Wanneer je overweegt om een dakkapel te plaatsen, doe het dan ook meteen goed en ga voor een groot exemplaar. Zo benut je de ruimte optimaal, krijg je er maximale ruimte bij en door de vele ramen heb je lekker veel licht waardoor het geheel ook groter oogt.

4. Extra verdieping

Heel rigoureus misschien, maar wel heel effectief is om een extra verdieping op jouw woning te laten bouwen. Wanneer je een schuin dak hebt gaat dat natuurlijk niet, maar bij een huis met een plat dak wel. Deze verbouwing is natuurlijk heel erg intensief en kostbaar, maar je krijgt er onwijs veel ruimte voor terug.

4 tips om jouw huis te vergroten