De huizenmarkt is nog steeds een gekkenhuis, al lijkt er sinds een paar maanden een dalende lijn in de komen. Maar goed ook, want een huis kopen is allang niet meer fun. Sterker nog…het kan best een lijdensweg zijn. Heb je jouw droomhuis eenmaal gevonden, dan is het tijd voor actie. Maar…hoe ga je jouw droomhuis vinden? Wij geven je enkele tips!

Breidt je zoekgebied uit

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw huis kan het tegenwoordig soms best lastig zijn om iets geschikts te vinden. Wil je in een bepaalde wijk of gebied wonen, dan is het vaak al helemaal onbegonnen werk. Onze tip is om je zoekgebied uit te breiden. Kijk ook eens naar de omliggende wijken en/of omliggende dorpen. Wanneer jouw droomhuis daar te vinden is vind je het misschien niet meer zo erg om op locatie in te leveren. Hiermee vergroot je je kansen om iets geschikts te vinden.

Ga niet boven je max zitten

Kun je bijvoorbeeld een hypotheek krijgen tot €600.000,-? Ga dan ook niet daarboven zoeken. Je staart je dan blindt op iets dat je niet kunt betalen. Want stel je voor…je ziet je droomhuis, maar het zit boven jouw limiet. Dan blijf je daaraan denken en ga je er alles mee vergelijken terwijl dat helemaal niet fair is. Niet doen dus!

Laat je goed financieel adviseren

Weet jij eigenlijk hoeveel je precies kunt lenen? Laat jouw maximale hypotheek berekenen door een goede adviseur of een bank waar je vertrouwen in hebt. Zo weet je precies tot hoever je kunt gaan en ook wat dat betekent voor je maandlasten. Hoewel je wellicht die 6 ton makkelijk kunt lenen kan het best zo zijn dat de maandelijkse kosten die daarbij horen je tegenstaan. Je wilt bijvoorbeeld ook nog heel comfortabel kunnen leven. Bedenk je vooraf dus goed wat je hiermee doet.

Vraag je contacten

Het zoeken naar een geschikt huis kan soms best lastig zijn. We gaan de huizensites af, maar wist je dat er soms ook huizen zijn die daar niet eens op komen? Ga eens naar makelaars en laat je daar informeren en bellen wanneer er iets geschikts vrij komt. Of check eens bij je contacten. Via via is namelijk nog steeds dé weg om iets gedaan te krijgen, ook om jouw droomhuis te vinden.

Neem een aankoopmakelaar

Mocht je het echt niet weten en er veel tijd aan kwijt zijn die je niet hebt, neem dan een aankoopmakelaar in armen. Hij of zij kan adviseren, zoekt met je mee, zit in de business en weet precies waar hij of zij het over heeft. Het kost wat geld, maar het fijne is wel dat ook de afhandeling voor je gedaan wordt. Niets om over wakker te liggen dus wanneer je jouw droomhuis hebt gevonden.