We geraken zo langzamerhand in het seizoen van snotneuzen, verkoudheden en griepjes. Gelukkig blijven sommige van ons bespaard, maar vaak ontkomen we er niet aan. Wanneer je goed voor je lichaam en je gezondheid zorgt is de kans kleiner dat je een griepje te pakken krijgt, juist omdat je lichaam meer kan hebben. Met de tips van vandaag kom jij gezond de winter door, waardoor de kans op griep een stuk kleiner wordt!

Neem je vitamines

Omdat we met name in de winter wel eens vitamines tekort kunnen komen is het belangrijk om hier aanvulling bij te zoeken. Dit kun je doen door dagelijks bepaalde vitamines in te nemen die voor jou van belang zijn. Vitamine E bijvoorbeeld een goede, want dit zorgt ervoor dat de cellen beschermd worden tegen oxidatieve schade. Het is een goede antioxidant en dus heel belangrijk voor ons lichaam. Vitamine E kun je in capsule vorm nemen via bijvoorbeeld Orthokliniek.com.

Ga lekker naar buiten

In de zomer zijn we elke dag de hele dag buiten te vinden, maar wanneer het wat kouder en natter wordt blijven we toch liever binnen. Toch is het goed en gezond om elke dag even lekker naar buiten te gaan. Dat kan tussen de buien door wanneer het je uitkomt, maar je kunt bijvoorbeeld ook standaard na het eten ’s avonds een rondje lopen. Ook in de regen, want dat is goed voor je weerstand!

Drink veel water

Veel water drinken is gezond, dat weten we allemaal wel. Maar…doen we dat ook? Probeer je aan te wennen om water te drinken i.p.v. frisdrank, want niet alleen is dit beter voor je tanden, ook voor je lichaam. Drink ook per dag genoeg (liefst 2 liter) zodat je lichaam gezuiverd blijft en afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Hydrateren is belangrijk, ook in de winter!

Elke dag bewegen

Beweeg jij elke dag? Dan hebben we het niet direct over sporten, maar gewoon even een half uurtje of een uurtje de benen strekken of met de fiets naar het werk gaan. Bewegen hoeft niet zo heel ingewikkeld te zijn, want je kunt het op meerdere manieren toepassen. Breng je kinderen te voet of met de fiets naar school, ga met de fiets naar je werk en loop een extra rondje om wanneer je boodschappen gaat halen. Laat de auto eens wat vaker staan en je zult al snel merken dat je meer beweegt.

Let op je voeding

Tot slot eentje die we ook allemaal kennen, let op je voeding. Wanneer je gezond eet voel je je beter en kan je lichaam meer hebben. Een griepje wordt al snel de kop ingedrukt wanneer je genoeg vitamines binnenkrijgt bijvoorbeeld. Maak gezonde keuzes binnen jouw eigen eetpatroon en zorg ervoor dat je dat vol kunt houden. Geen strenge diëten dus, want deze zijn voor korte duur. En die pepernootjes? Af en toe kun je die gewoon lekker pakken hoor!