Het laarzenseizoen is weer begonnen en dat is top, want laarzen zijn prachtig om te dragen. Niet alleen maken ze je outfit stylish af, ook houden ze je enkels en benen lekker warm. Mocht je het nu moeilijk vinden om een goed paar laarzen te combineren met jouw outfits geven wij je vandaag nog wat inspiratie mee, welke ook handig is voor het shoppen voor laarzen. Zo kun ook jij deze herfst genieten van de mooiste laarzen aan je voeten!

Koop kwaliteit

Voor laarzen geldt dat wanneer je kwaliteit koopt je er veel meer plezier van hebt. Laarzen kunnen soms best duur zijn in aanschaf, maar geloof ons…dat is het in veel gevallen ook zeker waard. Omdat je laarzen niet dagelijks zoals sneakers draagt kunnen ze lang mee, zeker wanneer je kwalitatieve goede exemplaren hebt. Ga dus voor kwaliteit en spaar er desnoods voor.

Kies voor leer

Net zoals bij andere schoenen kun je ook bij laarzen kiezen voor verschillende soorten materialen. Vaak is dit leer of nepleer als in plastic. Onze tip is echter om voor leer te kiezen, zoals die van het merk Custom Made. Dit is qua prijs zeker duurder, maar het is veel beter voor je voeten. Nepleer, oftewel plastic, gaat sneller kapot en zorgt tenslotte ook nog eens voor zweet- en stinkvoeten. Dat willen we niet, dus is de keuze voor echt leer een makkelijke. Wil je een paar laarzen in een specifieke trend kopen? Dan maakt het niet uit of je voor plastic materiaal kiest. Sommige trends zijn namelijk maar van relatief korte duur en dus hoeven deze laarzen niet jarenlang mee te gaan.

Ga voor meerdere kleuren

Laarzen wil je goed kunnen combineren met allerlei outfits, juist omdat ze vaak best kostbaar zijn. Toch adviseren we je om bijvoorbeeld beige of bruine laarzen en zwarte laarzen te kopen. Zo kun je wat variëren in je outfit keuzes. Zwart staat vaak best stoer of juist heel degelijk, terwijl bruin wat meer country chic is en elegant. Lichtbeige is overigens ook heel tof, alleen val je hier wel wat meer mee op.

Mix & match

Mixen & matchen is natuurlijk superleuk binnen je outfit. Ook met laarzen! Combineer ze op een mooie trendy jurk of draag ze onder een rokje. Natuurlijk kun je ze ook heel stoer over je skinny jeans dragen. Draag je een flared broek? Deze prop je er niet in, maar laat je mooi eroverheen vallen. Je laarzen vallen zo wel wat minder op, maar stiekem houden ze je benen wel lekker warm! Aanradertje voor de naderende winter dus!