Als je in de ochtend wakker wordt en je hebt een korte nacht gehad, of je hebt niet goed geslapen, kan het zijn dat je er vermoeid uit ziet. Je ogen kunnen licht opgezwollen zijn of je hebt wallen, of je hebt bijvoorbeeld last van een vervelend zittend kapsel. Dat is knap vervelend en zeker als je bijvoorbeeld ergens moet zijn wil je er natuurlijk graag uitgerust uit zien. Hoe krijg je dit snel voor elkaar? Gebruik de volgende tips!

Kalmeer je ogen

Je ogen zijn na een korte nacht vaak een beetje gezwollen, soms wat rood, en vaak heb je last van donkere kringen onder de ogen. Hoe kalmeer je je ogen in die situatie? Om van de lichte zwelling af te komen, helpt het om iets kouds tegen de ogen te houden. Dit haalt de zwelling namelijk weg. Je kan bijvoorbeeld koud water over het gezicht laten gaan, of bijvoorbeeld iets uit de koelkast halen en dit kort tegen de ogen houden. Ook heb je speciale rollers die een verzachtende crème in zich hebben, die je onder de ogen aan kunt brengen. De kou hiervan helpt ook goed tegen zwelling, en bovendien zorg je zo goed voor de ogen. Een simpele oogcrème kan ook wonderen doen.

Wat betreft donkere kringen onder de ogen, is het wat lastiger. Hier kom je minder goed snel van af. Wat je kunt doen is het gebruiken van make-up. Een klein beetje concealer en/of foundation kan echt al wonderen doen. Maar weet ook, geen enkele huid is perfect en je hoeft écht geen make-up op te doen omdat je een beetje last hebt van wallen. Tenzij het echt niet gepast is, kun je het eventueel ook proberen te negeren.

Jouw kapsel redden

Heb je weinig tijd om van je warrige kapsel iets goeds te maken? Dan zijn er altijd een paar trucjes die helpen. Het borstelen van je haar en het gebruiken van bijvoorbeeld een stijltang of krultang kan ervoor zorgen dat je binnen no-time een net en verzorgd kapsel hebt. Als je hier geen tijd voor hebt, kun je jouw lange haar natuurlijk ook in een staart of knot doen. Zeker dit is makkelijk om te doen en staat erg netjes. Een beetje haarspray, haarolie of droogshampoo doen ook wonderen in deze situatie. Probeer het met zo min mogelijk moeite toch netjes eruit te laten zien, zodat niemand kan zien dat je eigenlijk een erg korte nacht gehad hebt.

Jezelf uitgerust laten lijken na een korte nacht