Zoals jullie wellicht wel weten, ben ik dol op prachtige design meubels. Ik kan uren spenderen op internet met het kijken naar mooie Design meubels en het ontdekken van nieuwe designers. Nu heb ik een collectie gevonden, met één item in het specifiek, welke ik graag met jullie wil delen, de Ruijch Retro Nordic collectie.

Deze collectie is ontworpen door het Nederlandse designlabel Ruijch en kenmerkt zich door de typische jaren 60 retro stijl. Een herkenbare stijl met asymmetrische indeling, wat erg typerend is voor de jaren 60 stijl. Ruijch is opgericht in 2010 en sindsien continu in ontwikkelig. Dit gebeurt in hun eigen ontwerpstudio, maar ook in samenwerking met andere ontwerpers zoals Kranen/Gille. Pure materialen, minimalistisch en strak. Verschillende ontwerpen die apart erg mooi staan, maar ook goed samen gecombineerd kunnen worden.

Op mijn verlanglijstje

Nu heb ik één item in het specifiek, welke echt mijn favoriet is en bovenaan mijn verlanglijstje staat wanneer wij ooit nieuwe meubels nodig hebben. Het Retro Nordic Dressoir van Ruijch is helemaal mijn stijl en vind ik echt prachtig. De combinatie van de mat witte kleur met een blank houten pootconstructie staat erg fris en licht in je interieur. Hij is qua vorm asymmetrisch, omdat de kastjes niet gelijk zijn. Hier moet je van houden, maar ik vind het erg gaaf staan. Ik zou hem combineren met aantal planten, zo krijg je een mooi contrast tussen wit en groen.

Ruijch

Tip!

Hou jij ook van design? Dan heb ik een leuke tip voor je! Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum toont het Noord-Brabants Museum van 11 februari t/m 14 mei 2017 een museale tentoonstelling van het tweetal Kranen & Gille. Het thema van de salontentoonstelling is: ‘De industriële natuur van Kranen/Gille’ en met zo’n 40 ontwerpen is er genoeg te bekijken.

Wat vindt jij van design meubels?

Handtekening Jamey