Het is een lastige kwestie voor mannen; draag je een overhemd in of over de broek. Vaak zijn het wij vrouwen die zich daarmee bemoeien en luisteren ze uiteindelijk naar ons. Maar wat weten wij daar eigenlijk van? Meestal gaan we gewoon op ons gevoel af en bepalen we wat wij mooier vinden. Daarom vind ik het erg leuk om vandaag wat nuttige informatie te delen, zodat je ook jouw standpunt kunt ondersteunen.

Afhankelijk van de vorm

Er zijn overhemden met verschillende vormen, een rechte onderkant of één waarbij de voor- en achterkant langer is. Als de voor- en achterkant langer is, dan is het overhemd hoogstwaarschijnlijk ontworpen om in de broek te dragen. De overhemden van Casa Moda zijn Bram zijn favoriet. Deze draagt hij eigenlijk altijd in zijn broek. Het kan dus verstandig zijn om voortaan te controleren wat de vorm van jouw favorieten overhemd is en dit eigenlijk wel bij jouw draagwijze past.

Past een overhemd goed?

Wanneer je een heren overhemd over de broek draagt, dan moet die mooi om jouw lichaam zitten. Dit betekent dat als je een overhemden hebt dat aan de grote kant is, je hem beter in de broek kunt stoppen. Maar sluit het prachtig aan en sluit het overhemd goed aan op jouw lichaam, dan staat het vaak juist mooier om hem uit de broek te dragen. Handig om daar eens naar te kijken als je weer eens een overhemd uit de kast trekt.

Persoonlijke mening

Naast alle logische beredeneren voor het dragen van een overhemd is er ook nog de persoonlijke mening. Iedereen mag zelf bepalen wat hij mooi vindt, in of over de broek. De meeste mannen laten dit ook afhangen van wat normaal is binnen een gezelschap. Wanneer je naar oma gaat, is het netter om een overhemd in de broek te dragen. Als je met vrienden naar de kroeg gaat, dan kun je hem rustig over jouw broek heen laten hangen. En daarnaast telt ook de mening van jouw vrouw natuurlijk mee, wij hebben graag een vinger in de pap.