Ik moest er toch aan gaan geloven. Noé komt in zo’n fase terecht waarbij spelen met andere kinderen toch echt leuker is voor haar. En daarbij, ik heb ook echt wat meer tijd nodig om zelf te kunnen werken. Het was dan ook tijd om 2019 te starten met haar gastouder.

Elke woensdag is Noé vanaf nu te vinden bij haar gastouder. Het is dan wel 5 minuten hier vandaan, het voelt alsof ze aan de andere kant van de wereld is. En elke minuut lijkt wel een uur te duren. Toch is het wel de beste keuze die wij hebben kunnen maken. Ze is in December al 2 keer een half dagje wezen kijken om te zien of het wel allemaal zou klikken, ook met de andere kindjes. Maar elke keer krijg ik zulke leuke foto’s te zien, ik twijfel er dus geen seconde aan of ze het leuk vind.

Klaar om te gaan!

Nu is het dan zo ver. Ze staat al klaar in de gang met haar rugzakje om. Stoere stappers aan en haar warme jasje aan. En dan niet te vergeten die smile van oor tot oor. Wanneer ik haar eenmaal heb afgezet is het wel even stil in huis hoor. Bij elk geluidje kijk ik op om te zien of Noé misschien gevallen is. En dat terwijl ik maar heel goed weet dat ze er niet is.

Rond de middag komt het eerste fotootje binnen. Ze zit heerlijk te spelen met haar twee nieuwe vriendjes. Vooralsnog zijn er naast Noé maar 2 andere kindjes. Maar als ik het goed heb begrepen zullen er het komende jaar in ieder geval nog 2 kindjes bij komen. Ik ben zo benieuwd hoe dat voor haar zal zijn!

En wat moet ik dan nu doen?

Ik moet natuurlijk niks, maar wat is het fijn om even rustig te kunnen stofzuigen zonder dat de kleine aan mijn been hangt. Of even heel fijn de was kunnen doen in alle rust. Om nog niet te spreken over het werk! Ik kan gewoon rustig de hele ochtend of middag zitten typen zonder gestoord te worden! Wat ik ook erg fijn vind is dat ik nu minder gehaast hoef te werken. Normaal moet ik heel snel al mijn foto materiaal neer leggen en fotograferen voor de kleine grijpgrage Noé de spulletjes van tafel grist.

Eigen speelgoed? Of toch liever mama’s spulletjes

Hoe lief is haar rugzakje? Die kreeg ze voor haar verjaardag van Jop en Judith. Super handig voor haar spulletjes die mee moeten naar haar gastouder. Toch vind ze mijn tassen ook erg interessant. Vooral de tas die ik onlangs ontving in de Blogbox. Deze super leuke clutch/portemonnee/tas van Beardesign pakt ze maar al te graag van de kapstok om mee rond te paraderen. Ik ben maar al te blij dat ze nog niet snapt hoe de rits werkt haha!

Begrijp me niet verkeerd. Ik mis haar enorm. Maar het is voor ons beide beter als we af en toe ons eigen ding kunnen doen. Zij kan nu heerlijk spelen met andere kinderen terwijl ik het geen wat gedaan moet worden af krijg. Zo heb ik de andere dagen wat meer rust om met haar te spenderen. Moniek is een ontzettend lieve gastouder die heel erg goed voor haar zorgt. Ik kan me geen beter iemand inbeelden!

Hoe vond jij het toen je kleintje voor het eerst naar de kinderopvang of gastouder ging?