In 3 stappen je badkamer kindproof maken

Wanneer je (kleine) kinderen hebt, in verwachting bent of een kinderwens hebt, is het aan te raden om je badkamer kindproof te maken. Zo is je badkamer veilig voor je kleintjes en voorkom je vervelende ongelukken. In dit blog delen wij hoe je in 3 stappen je badkamer kindproof maakt, lees je mee?

Kranen

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van je badkamer: kranen. Je gebruikt ze bij je wastafel, douche en eventueel bad, het is dus belangrijk om hier een goede keuze in te maken! Wij hebben zelf onze douchekraan van Douche Concurrent. We konden het gemakkelijk online bestellen en voor advies hoefden we maar te bellen.


De tip die zij ons gaven vanwege onze kinderen: kies een thermostaatkraan. Deze zet je op het juiste aantal graden, draait hem open en na een paar seconden is de temperatuur zoals je hem wilt hebben. Geen gedoe meer met mengkranen, maar gewoon in een keer goed! Ook met kinderen is dit erg handig, je hoeft niet bang te zijn dat ze ineens de warme kraan opendraaien, de temperatuur is al goed ingesteld. Een thermostraatkraan kopen gaat ook gemakkelijk online, wel zo handig.

Matten

Het gevaarlijke van een badkamer is dat kindjes kunnen uitglijden. Zeker wanneer ze uit bad of uit de douche stappen en de vloer nat is. De simpelste oplossing: plaats matten. Zo hebben wij er eentje naast het bad liggen en bij de toilet, lekker warm aan de voetjes en geen slipgevaar. Daarnaast staat het ook nog eens sfeervol! Ook in de douche en in bad kun je antislipmatjes plaatsen, zodat je kids niet uitglijden terwijl ze douchen of in bad zitten.

Spullen opbergen

Hoe handig het ook is, je kunt de badproducten beter opbergen. Je moet er niet aan denken dat je kindje de fles badschuim of shampoo te pakken krijgt en dit in de ogen of mond krijgt. Zet het hoger neer (bijvoorbeeld in een doucherekje), of berg het op in je wastafelmeubel. Veiligheid boven alles!

Wat doe jij eraan om jouw badkamer veilig te krijgen?

In 3 stappen je badkamer kindproof maken