In 2021 een nieuwe baan? Onze tips!-2

Ben je dit jaar onverhoopt je baan kwijt geraakt? Of wil je graag een nieuwe baan in 2021? Dan is dit blog er voor jou! We delen onze tips met je, hoe jij aan een nieuwe baan komt met een mooi salaris. Lees je mee?

Wat wil je nou echt?

Grote kans dat je weggaat bij je huidige baan, omdat je graag wat anders wilt. Of wanneer je je ontslag hebt gekregen, betekent dit ook een nieuwe kans! Bedenk daarom goed wat je nu echt wilt. Welke branche, wat voor functie, hoeveel uren, welke werkdagen of welke werkdagen juist niet? Zet dit op een rijtje voor jezelf voordat je op zoek gaat naar vacatures.

Bekijk verschillende vacatures

Wanneer je een nieuwe baan wilt, is het aan te raden om je eerst goed te verdiepen in meerdere vacatures. Wil je graag in de productie werken? Kijk dan naar verschillende productie vacatures. Zo krijg je een beter beeld van de bedrijven die vacatures hebben en de bijbehorende taken. Ook is dit fijn voor de salarisonderhandeling, maar daar later meer over. Naast het bekijken van verschillende vacatures, is het aangaan van een aantal verschillende sollicitatiegesprekken ook een aanrader. Zo krijg je een kijkje binnen meerdere bedrijven en kun jij beter kiezen wat echt bij jou past.

Salarisonderhandelingen

Wanneer je een nieuwe baan krijgt, wil je natuurlijk ook graag een beter salaris dan voorheen. Wat moet je hiervoor doen:

– Bekijk meerdere vacatures om te weten wat gebruikelijk is qua salaris. Vaak staat erbij vacatures wel bij wat ongeveer het maandsalaris zal zijn.
– Bedenk zelf wat je graag zou willen en waarom, maar laat eerst de werkgever bieden.
– Zeg niets over je vorige salaris. Doe je dit wel, dan is er een grote kans dat je nieuwe werkgever dicht hierbij in de buurt blijft.
– Zeg niet meteen ja, maar laat een werkgever met een tweede bod komen. Vaak zetten ze eerst laag in, dus valt er altijd nog wel iets meer uit te halen!

Wat is jouw beste tip voor het zoeken van een nieuwe baan?

In 2021 een nieuwe baan? Onze tips!