How to: handverzorging voor de winter!

Het is weer zover: de winter staat voor de deur en de temperatuur zal langzaamaan steeds verder dalen. Zoals veel vrouwen voel jij dit waarschijnlijk ook aan je handen: ze worden droger en voelen ruw aan. Daarbij kunnen zelfs barstjes in de opperhuid ontstaan wat een erg onprettig gevoel geeft. Gelukkig gaat dit artikel jou tips geven met betrekking tot handverzorging om je handen ook in de winter zacht en verzorgd te houden!

Bescherm je handen!

Een erg praktische tip is om te voorkomen dat je blote handen blootstelt aan die koude en droge winterlucht. Het dragen van handschoenen kan hier simpelweg al een goede oplossing voor zijn. Ook wanneer je even snel naar de supermarkt gaat of de kids moet ophalen van school moet je zeker niet vergeten om je handen te beschermen, ook de korte momenten buiten kunnen funest zijn voor de huid van je handen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ontzettend veel leuke handschoenen dus vind een leuke match bij je winterjas en klaar is kees!

Desinfecterende handgel

Een andere tip is om de handen zo min mogelijk bloot te stellen aan water. Door het contact met water wordt de huid weker waardoor het nog gevoeliger wordt voor de schadelijke koude winterlucht. Probeer je handen niet te wassen met water en zeep als dit niet nodig is maar gebruik een desinfecterende handgel. Daarnaast kan je als het gaat om de afwas doen je hubby misschien wat vaker lief aankijken.

Tip: ik gebruik zelf de La Roche-Posay Purifying Hand Gel met veel plezier!

Hydrateren!

Maar met alleen handschoenen en minder vaak de handen wassen met water en zeep kom je er niet, de echte key factor voor goede handverzorging in de winter is zonder twijfel goede hydratatie. Vanwege de koude lucht en de verminderde luchtvochtigheid ’s winters drogen de handen uit en ontstaat een ruwe huid met barstjes en schilfers. Het is dus zaak om die handjes flink in te smeren met een goede handcrème, zo geef je een extra beschermlaagje aan de huid en kan de uitgedroogde huid herstellen. Gelukkig zijn er enorm veel soorten handcrèmes met verschillende eigenschappen, zo is er voor ieder een perfecte match.

Buiten het insmeren met een crème kan je de handen zo nu en dan even flink verwennen met een hydraterend handmasker. Nu hoor ik je denken: ‘een handmasker?’. Ja, inderdaad een handmasker. Tijdens de strenge wintermaanden is dit zeker geen overbodige luxe! Het geeft een extra hydratatie boost en voorkomt ruwe handen. Ook hiervan zijn er verschillende varianten te verkrijgen.

Hopelijk komen met deze tips ook jouw handen zacht de winter door!

How to: handverzorging voor de winter!