Jamey werkend

Voor Noé er was ging het er heel anders aan toe hier in huis. En na de bevalling was het dan ook echt even zoeken naar hoe en wanneer ik nu kon werken. Nu ruim een jaar later heb ik eindelijk de (voor mij) goede balans gevonden.

Het vinden van de juiste balans tussen werk en privé was best lastig. Een heel klein hummeltje dat veel slaapt is natuurlijk prima te combineren met werken en het huishouden. Maar toen Noé meer wakker was werd het steeds lastiger. Niet alleen omdat ik haar ook alle aandacht van de wereld wou geven, maar ook omdat ik gewoon werk had wat door ging. Bram werkt gewoon hele dagen (hij heeft geen papadag) waardoor het hele huishouden, de verzorging van Noé en mijn eigen werk door de weeks op mij neer komt. En hoewel dit een pittig ding was in het begin heb ik eindelijk het gevoel dat ik alles weer onder controle heb.

Het huishouden

Oke, ik ben een beetje verwend. Eens in de twee weken komt er namelijk een schoonmaakster om al het grote werk te verrichten. Denk hierbij aan het hele huishouden in 1 keer. Tuurlijk doe ik de rest van de dagen ook gewoon dingen in het huishouden. Maar het is wel heel erg fijn als eens in de twee weken het huis even grondig onder handen word genomen. Stofzuigen moet ik toch wel dagelijks doen vanwege onze hond Milo. Maar boven op de kastjes kijk ik echt niet hoor! Daar is onze lieve schoonmaakster voor.

Balans met schoonmaakster

Over haar gesproken, we hebben het echt met haar getroffen want ze is ook nog eens super dol op Noé en Noé ook op haar. Het liefst loopt de kleine meid de hele tijd met haar mee om te helpen. Wanneer de schoonmaakster aan het stofzuigen is loopt ze netjes met haar mee met de swiffer!

Een vaste werkdag voor mij alleen

Ja, ook dat hebben wij sinds januari ingelast. Een volle dag voor mij om te werken. Noé gaat dan naar de gastouder waar ze lekker de hele dag kan spelen met haar twee vriendjes. Het is best een gek idee want de gastouder woont maar 3 minuten van mij vandaan. Maar door haar toch een hele dag weg te brengen kan ik heel veel werk gedaan krijgen. En een nog groter pluspunt, Noé vind het er geweldig!

Meer tijd door de boodschappen te laten bezorgen

Ja, weer een beetje luxe misschien. Maar het scheelt me wel erg veel tijd. Elke week laat ik dan ook de grote boodschappen thuis bezorgen. Dit scheelt mij gewoon echt een hoop gedoe. Natuurlijk ga ik af en toe nog wel kleine boodschapjes halen in het dorp. Maar dat zie ik dan ook wel weer als een uitje.

Vaste slaaptijden

Noé slaapt niet meer zoveel als voorheen. Maar het fijne is wel dat ze echt door heeft dat ze vaste slaaptijden heeft. Dit geeft mij ook weer een moment van rust. Overdag slaapt ze meestal 1 keer, en wanneer ze echt heel erg moe is dan wil dit nog wel eens 2 keer worden. ‘S avonds gaat ze stipt om 7 uur naar bed. En dit vind ze gelukkig ook niet erg want na haar flesje ligt ze direct voor apengapen! Zo hebben we ook nog wat aan onze avond.

Ik ben ontzettend blij dat ik mijn balans weer heb terug gevonden. Hierdoor kan ik mij focussen op wat er op dat moment toe doet. Hoe heb jij gezorgd voor de balans in jouw werk en privé leven?

Ik heb mijn balans weer gevonden!