Geld besparen met zonnepanelen, zo doe je dat

Ik las laatst dat je dit jaar fors meer gaan betalen voor stroom. Een vaste last waar we helaas niet omheen kunnen. Dus is het geen slecht idee om te zoeken naar alternatieve oplossing om je huis te voorzien van energie. De zon biedt uitkomst. Denk eens aan zonnepanelen op je dak!
Het is een investering dat zichzelf terugverdient. Zonnepanelen zetten zonlicht om in energie, dus kan je dubbel genieten van het mooie weer. Je energierekening daalt drastisch terwijl je met een cocktail in de tuin ligt te relaxen. Maar hoe schaf je zoiets aan ? Lees snel verder.

Het aanschaffen van zonnepanelen

zonnepanelen worden steeds efficiënter en goedkoper. Je wekt je eigen energie op zonder de uitstoot van CO2 broeikasgassen en je bespaart ook nog eens honderden euro’s per jaar op je energierekening. Twee goede redenen om ze op je dak te plaatsen! Maar je moet wel met een paar zaken rekening houden als je optimaal gebruik wilt maken van dit energiebesparende product.

Een dak op het zuiden is het meest geschikt voor zonnepanelen. Je haalt zo het meeste rendement uit de panelen. Je kunt ze ook op andere richtingen leggen, maar dan zal de opbrengst minder hoog zijn.

Zonnepanelen kunnen op zowel een plat als een schuin dak worden geplaatst. Controleer wel eerst hoeveel uur per dag het dak in de schaduw ligt. Want in dat geval zal de opbrengst sterk verlaagd zijn, iets waar je niet op zit te wachten als je het uiterste wilt besparen.

Over besparen gesproken, wist je dat de rijksoverheid een handje mee wilt helpen bij de aanschaf van zonnepanelen ?

Subsidie

Er bestaat zoiets als een subsidie zonnepanelen 2019. Omdat de overheid het gebruik van groene stroom wilt stimuleren helpen ze je financieel met de aanschaf en montage. Als je rustig achter je laptop of pc gaat zitten om te zoeken naar de mogelijkheden dan scheelt het ook weer mooi in je portemonnee.

BTW terugvragen

Je kunt ook btw terugvragen. Als je zonnepanelen hebt aangeschaft dan kan je op de aanschaf en installatie van de zonnepanelen btw terugvragen. Ik lees dat je bij de aanschaf van tien panelen maar liefst 750 euro terug kunt krijgen! Dus wacht niet langer en laat jezelf informeren over de mogelijkheden, zodat jij van de zomer mooi kan verdienen aan onze grootste en onuitputtelijke krachtbron, de zon.

Hier vind je trouwens nog meer tips voor duurzaam wonen.

Geld besparen met zonnepanelen, zo doe je dat 4