Stel jezelf een luxe badkamer voor waar je heerlijk in kunt relaxen na een dag hard werken. Jouw warme hemeltje waar je helemaal tot rust kunt komen, in een bad met de heerlijke geuren van vanille of eucalyptus. Maar dat hemeltje moet je wel even realiseren, niet dan? Hoe ga je dat doen? We gaan wat zaken op een rijtje zetten.

Denk in fases, begin bij de basis

En die basis begint bij de vloer. Het fundament waarop je jouw ultieme badkamer kunt bouwen. Een cementdekvloer is vrij simpel te realiseren en kan zelfs met siergrind worden verfraaid. Een goede reden om voor een cementdekvloer te kiezen is voor het wegwerken van leidingen of vloerverwarming. Het maakt tevens je bestaande vloer egaal, zodat het makkelijk kan worden gebruikt voor het plaatsen van tegels. Het is even een werkje, maar als het eenmaal af is dan zal je enorm blij zijn met het resultaat.

Een cementdekvloer aanleggen is een vak apart en vereist precisie. Als de vloer niet goed wordt aangelegd dan zal de rest van de verbouwing op een fiasco uitlopen. Een scheve badkamer is misschien leuk in een sprookjesbos, maar we gaan er even vanuit dat je daar niet woont. Laat jezelf daarom goed informeren door erkende bedrijven die gespecialiseerd zijn in dit soort zaken.

Wat kost zo’n verbouwing?

The sky is the limit. Maar als we even op aarde besluiten te blijven met voet op vaste grond, dan kan je altijd de kosten badkamer berekenen die realistisch genoeg zijn voor jouw budget. Hou je van een klassieke badkamer? Of een vleugje renaissance op het plafond en de tegels? Laat jezelf lekker onderdompelen in een bad van creativiteit en ga rustig op zoek naar de kleuren en materialen die jou meeslepen naar die ene perfecte keuze.

Een rustgevende douche

Een bad en douche zijn uiteraard onlosmakelijk verbonden met het geheel. Als je toch bezig bent met de verbouwing kan je net zo goed kiezen voor een mooie relaxdouche of een ligbad met pootjes waarin wijlen Napoleon nog in zou kunnen waterloo’en. Kortom, het is aan jou om jouw eigen stukje paradijs samen te stellen en te realiseren. Er bestaan prachtige tegels voor op je cementdekvloer, tegenwoordig in alle kleuren en vormen verkrijgbaar. Geniet van het samenstellen. Zie het als jouw perfecte symfonie, gecreëerd door jouw eigen creatieve persoonlijkheid. Jouw badkamer, jouw plekje, jouw hemel.

Tips voor het verbouwen van de badkamer 1