schoonmaakster

Ik ben gewoon geen poetser en opruimer. Nooit geweest en zal ik ook nooit zijn. “Ja maar Jamey, je zal met 2 kinderen straks wel moeten!”. Nee hoor! Ik heb gewoon een hulp in huis die de meeste dingen uit handen neemt. Waarom? Ik vertel het je in dit artikel.

Ik ben nooit iemand geweest die van poetsen houd. Mijn zusje en ik zijn ook niet voor niets als water en vuur. Bij haar in huis is alles prachtig wit en strak. En denk maar niet dat je ergens een vuiltje of rommeltje vind. Alles heeft netjes een plek en alles is georganiseerd. Het compleet tegenovergestelde van mij dus. En ja, dat kan nog wel eens vermoeiend zijn. Want hoewel ik soms ook echt wel wil opruimen kan ik het niet altijd over mijn hart verkrijgen om dingen weg te doen. Dus eens in de zoveel tijd roep ik de hulptroepen in (lees mijn moeder en zusje) die mij dan even komen helpen.

De hulptroepen en Marktplaats

De hulptroepen in combinatie met Marktplaats is niet alleen handig, maar ook goed voor de portemonnee. Samen gaan we dan alles uitzoeken (wat heb ik wel nodig, wat moet bewaard blijven en wat mag er weg). En als dit is gedaan komt mijn zusje met haar telefoon en gaat alles wat op Marktplaats kan op Marktplaats zetten. Ideaal, want zo heb ik al een hoop ongebruikte beauty producten verkocht, te kleine schoentjes van Noé maar ook andere frutsels die hier anders maar bleven liggen. En voor mijn moeder en zusje is het ook wel leuk hoor! Want die vinden het heerlijk om in mijn “Stash” te snuffelen en hebben zo gelijk eerste keuze.

En het poetswerk dan?

Pff, dit vind ik nog het ergste. Poetsen. Vooral de toilet en badkamer, veeg mij maar op want dat vind ik echt niet leuk om te doen. Gelukkig heb ik een hele lieve huishoudelijke hulp die eens per 2 weken het huis grondig schoonmaakt. Zij zorgt er voor dat de badkamer en toiletten schoon zijn en helpt mij nu ook enorm door even alles goed te dwijlen (dit is voor mij nu net even te zwaar). Verder is ze ook een meester in alles afstoffen. Iets wat ik zelf veel te weinig doe. Begrijp me niet verkeerd, want dat onze hulp eens in de twee weken komt is natuurlijk niet voldoende. Dus ik doe nog steeds dingen zelf. Maar het “grote” werk doet zij, en ik houd het bij.

Wat kost dat dan?

Ik heb in de afgelopen 2 jaar verschillende huishoudelijke hulpen gehad. (Nee, ik was geen hork van een baas hoor!!! 1 ging er verhuizen, een ander kreeg een andere baan en zo gaat het nou eenmaal in het leven). Hun tarieven varieerde wel een beetje. Denk in ieder geval aan een bedrag van €10 tot €12,50 per uur. Dan zit je vaak wel goed. Onze schoonmaakster heb ik via via gevonden. Maar er zijn ook zat websites die bemiddelen en helpen met je zoektocht naar een betrouwbare schoonmaakster.

Wij zijn heel erg blij met onze hulp in huis. Ze is ook altijd zo enorm lief voor Noé. Iedere keer als ze komt heeft ze weer iets lekkers voor haar meegenomen. De ene keer is het een koekje, de andere keer een banaan of mandarijn. Echt zo leuk! Wel heb ik gemerkt dat een klik met je hulp erg belangrijk is. Want als je geen connectie hebt met je schoonmaakster terwijl je van uit huis werkt kan het heel akward gaan voelen op den duur.

Wat wel erg fijn is aan onze huishoudelijke hulp is dat ze ons ook helpt met andere dingetjes. Zo heeft ze mij ook gewezen op de belangen van co2 in huis laten meten. Te veel blootstelling kan namelijk erg schadelijk zijn. Belangrijk is dus om zo af en toe een CO2 meting te doen.

Ik ben zo blij met alle hulp die ik heb voor het huishouden. Zeker nu ik weer zwanger ben is dit extra fijn. En ik besef me zeker dat ik een luxe positie heb. Maar ik zou echt niet meer anders willen. Heb jij ook hulp in het huishouden?

Ik ben gewoon geen poetser!